Tarp Maidano aktyvisto kankintojų buvo ir lietuvis?

Nurimus kruviniems susirėmimams, Maidano aktyvistai ieško ne tik jų draugus žudžiusių snaiperių, bet ir tų pareigūnų, kurie tris mėnesius juos mušė ir tyčiojosi. Vinycios miesto gyventojai teigia atpažinę Mikhailo Gavriliuko, kurį, kaip tada manyta, „Berkut“ pareigūnai šaltyje išrengė nuogą, tyčiojosi ir filmavo, skriaudikus.

Teigiama, kad tarp Mikhailo Gavriliuko kankintojų buvo ir Ukrainoje gyvenantis lietuvis Tomas Rugienius.<br>uainfo.org
Teigiama, kad tarp Mikhailo Gavriliuko kankintojų buvo ir Ukrainoje gyvenantis lietuvis Tomas Rugienius.<br>uainfo.org
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2014, 12:34 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:20 PM

Uainfo.org praneša, kad iš aktyvisto tyčiojęsi „Berkuto“ uniformomis vilkėję pareigūnai yra visai ne „Berkuto“, o specialaus dalinio „Jaguaras“, kuris tiesiogiai priklauso Ukrainos vidaus reikalų ministerijos vidaus kariuomenei, pareigūnai.

Šis dalinys yra dislokuotas Kalynivkoje, visai šalia Vinycios, todėl vietos gyventojams nebuvo sunku atpažinti sadistus.

Pranešama, kad M.Gavriuliuko kankinime esą dalyvavo Sergejus Chortiukas ir Maksimas Kostiukas, kurie išrengė vyrą, taip pat majoras Igoris Firakas bei ukrainietę vedęs ir Ukrainoje gyvenantis Tomas Rugienius.

Tyčiojamasi iš M.Gavriliuko stebėjo jų vadas, pulkininkas Olegas Plachotniukas.

Vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip pareigūnai muša visiškai nuogą M.Gavriliuką ir jį fotografuoja bei filmuoja internete pasirodė sausio 23 dieną.

Šis įrašas žaibišku greičiu plito internete, buvo rodytas per televiziją ir sukėlė milžinišką pasipiktinimo bangą tarp Ukrainos revoliucijos šalininkų bei žmogaus teisių gynėjų.

Pats M.Gavriliukas vėliau pasakojo, kad pareigūnai jį sulaikė kilus neramumams Hruševskio gatvėje.

„Riaušių milicija mane talžė lazdomis. Buvo tiek įniršio, kad maniau, jog nori užmušti vietoje“, – pasakojo vyras.

Jis teigė mėginęs bėgti, tačiau pareigūnai nepaleido jo iš akių ir nuolat sekė, vis atseikėdami smūgių.

„Galiausiai jie parbloškė mane ant žemės. Tada sustojo į voras ir leido mane bėgti pro tarpą, tarsi per koridorių, – iš visų pusių pylėsi smūgiai.

Jie spardė mano galvą lyg futbolininkai kamuolį. Jie šokinėjo ant manęs ir vaidino didvyrius. Jie fotografavosi šalia manęs, kai aš nuogas gulėjau jiems po kojomis“, – kalbėjo M.Gavriliukas.

Teisėsaugininkai pateikė visai kitą šios istorijos versiją. Esą pareigūnai nesityčiojo iš M.Gavriliuko, o atvirkščiai, jį gelbėjo, nes vyras apsipylė degiu skysčiu ir grasino susideginti.

Parengė Asta Kuznecovaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.