Ukrainos milicininko širdyje meilę įžiebė protestuotojos drąsa

Iš Ukrainos pamažu jau traukiantis įtampai, šalyje ne tik gedima susirėmimų aukų. Barikadose Kijeve, pasirodo, užsimezgė ir gražūs romantiški ryšiai – tarp protestuotojos ir milicininko, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „Daily Mail“ informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2014, 6:30 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:38 PM

24 metų žurnalistė Lidija Pankiv savo istoriją papasakojo tik dabar, Ukrainos sostinėje jau šeimininkaujant protestuotojams.

Jauna moteris buvo viena pirmųjų aktyvisčių, dar pernai Kijevo centrinėje Nepriklausomybės aikštėje stojusių prieš riaušių milicijos būrius.

Vieną dieną, kai ji su kitomis moterimis stojo į gyvąją barikadą tarp milicininkų ir protestuotojų, L.Pankiv tikėjosi būti suimta.

„Stovėjome šalia milicininkų, bandėme sustabdyti smurtą, kai man paskambino draugė ir paprašė padėti surasti jos pažįstamą, kuri buvo areštuota. Ji turėjo man dar kartą paskambinti, bet sulaukiau SMS žinutės“, – pasakojo ukrainietė.

L.Pankiv žinutę atsiuntė ne jos draugė, o vienas milicijos pareigūnų, stovėjusių prieš moterų barikadą. Lidija priblokšta perskaitė tokius žodžius: „Aš noriu tave vesti. Andrijus.“

Jaunas milicininkas savo pavardės atskleisti nenorėjo – jis baiminosi dėl savo darbo vietos. Bet kitose žinutėse Andrijus Lidijai prisipažino, kad jį sužavėjo jos drąsa, juolab kad milicijos būrys iš tiesų atsitraukė nuo aktyvistų.

„Nors buvo kilęs nemenkas sąmyšis, įsiminiau tavo telefono numerį, kai jį padiktavai savo draugei. Nežinau tavo vardo, bet supratau, kad noriu tave vesti“, – Lidijai rašė Andrijus.

Net pirmasis jų pasimatymas įvyko tiesiog ties barikadomis Nepriklausomybės aikštėje.

„Nežinau, kodėl sutikau su juo susitikti. Gal tikėjausi jį įtikinti pereiti į mūsų pusę. Bet vos pradėjusi su Andrijumi kalbėtis iškart jį įsimylėjau“, – sakė L.Pankiv.

Apie per protestus užgimusią meilę Lidija papasakojo televizijos „Inter“ laidoje, bet Ukrainoje dabar garsėja ne vien dėl romano su milicininku.

Pasirodo, moteris į „Inter“ – televizijos, kuri per neramumus palaikė vyriausybės poziciją – studiją atvyko tik todėl, kad sužinojo, jog laida bus tiesioginė, ir daugiau kalbėjo ne apie meilę, o apie propagandą.

„Nekenčiu jūsų televizijos, nes ji 3 mėnesius skleidė melą ir klaidino Ukrainos žmones. Dabar jūs jau raginate susivienyti. Bet jeigu tikrai gailėtumėtės, šią laidą vestumėte parklupę ant kelių.

Su savimi aš atsinešiau žuvusių draugų nuotraukas, kad suprastumėte, jog prie jų mirties prisidėjote ir jūs.

O dabar, atsiprašau, nebeturiu laiko. Einu į Maidaną. Šlovė Ukrainai!“ – tiesioginiame eteryje rėžė L.Pankiv.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.