Jakutijoje kažkas nukrito iš dangaus, valdžia tyli

Ketvirtadienio rytą Jakutijos gyventojai danguje stebėjo sprogimą ir ryškius blyksnius. Neįprastas reiškinys buvo matomas Viliujsko uluso Kyrygdai kaime ir aplinkinėse gyvenvietėse. Blyksnį užfiksavo ir stebėjimo kameros, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-06 16:07, atnaujinta 2018-02-15 16:00

„Vesti Jakutii“ spėja, kad Kyrygdai teritorijoje nukrito kažkokio skraidančio aparato, primenančio raketą, priekinė dalis. Tai, kas nukrito iš dangaus, yra artimiausiame miške, pasakoja vietos gyventojai. Sprogimo blyksnis buvo matomas ne tik Viliujsko, bet ir Viršutinio Viliujsko ulusuose.

Rajono gyventojai labai sutrikę dėl įvykio, ir ypač dėl to, kad jo oficialiai nepakomentavo niekas iš valdžios atstovų. Tarp versijų, kas galėjo nukristi į Jakutijos miškus – ir kosminė, ir balistinė raketa, ir asteroidas, ir net nusileidžiantis aparatas, kuriuo grįžo kosmonautai iš Tarptautinės kosminės stoties.

„Roskosmos“ žiniomis, dabartinis Tarptautinės kosminės stoties ekipažas tebėra orbitoje. O tarpkontinentinė balistinė raketa RS-12T „Topolis“, paleista kovo 4 d. Astrachanės srityje, jau gerokai anksčiau sėkmingai pasiekė tikslą Kazachstano poligone. Be to, jos trajektorija ėjo ne per Jakutiją.

Jakutijos nepaprastųjų situacijų ministerija tvirtina, kad jokių nepaprastųjų situacijų regione per pastarąją parą nebūta.

Jakutijos gyventojai – ne vieninteliai, kurie pastarosiomis dienomis mato įtartinus reiškinius danguje. Prieš keletą dienų Nižnevartovske buvo kalbama apie ateivių iš kitų planetų nusileidimą. Šviesos blyksnį danguje virš miesto užfiksavo videoregistratoriai. Liudininkai pasakojo, kad sprogimą lydėjo elektros dingimas namuose.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.