Žudynių Maidane pėdsakai veda į Krymą

Ukrainoje didėjant žuvusiųjų skaičiui, šalies Saugumo tarnybos vadas Valentinas Nalivaičenko pareiškė, kad vienas iš asmenų, kurie yra atsakingi už Kijeve įvykdytą žmonių žudymą yra dabartinis Krymo Saugumo tarnybos vadovas Piotras Zima.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2014, 5:21 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:05 AM

Jį į šį postą neseniai paskyrė Krymų Ministrų Tarybos pirmininkas Sergejus Aksionovas.

„P.Zima yra karo nusikaltėlis, apsišaukėlis, jį suims karo prokuratūra. Jis ir jo „šeimininkas“, kuris savo korupcija sugriovė Ukrainos saugumo tarnybą ir dabar slepiasi Sevastopolyje, jie abu yra prisidėję prie masinių taikių gyventojų žudymo Kijeve“, - V.Nalivaičenko žodžius cituoja liga.net.

Kol Ukrainos teisėsaugininkai bando nustatyti ir surasti kaltuosius dėl žmonių žudymo Kijeve centre ir kituose šalies miestuose, žmonės Maidane toliau aprauda naujas „Dangiškos šimtinės“ aukas.

Vien trečiadienį pranešta apie dar tris mirusius žmones.

Lenkijos medikams nepavyko išgelbėti Vasilio Aksenino gyvybės. Vyras buvo sunkiai sužeistas per protestuotojų ir „Berkuto“ susirėmimus vasario 20 dieną.

Taip pat pranešama, kad vienoje Kijevo ligoninių mirė Maidano aktyvistė 28 metų Olga Bura, gyvenusi Lvovo apskrityje bei beisbolo komandos „Sokoli“ („Sakalai“) žaidėjas Viačeslavas Vorona, kuriam „tituškos“ kastetu buvo suskaldę kaukolę.

Iš viso nuo Maidano pradžios pernai lapkritį jau žuvo 106 žmonės, tačiau, manoma, kad šis skaičius dar didės, nes kai kurių aukų pavardės sąrašus sudarinėjantiems aktyvistams iki šiol nežinomos, ligoninėse vis dar yra sunkiai sužeistų žmonių, be to dar 243 asmenys yra dingę be žinios.

Parengė Asta Kuznecovaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.