Rusija vetavo JT rezoliuciją, neigiančią Krymo referendumą

Rusija

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 15, 2014, 5:58 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:43 AM

Beje, kaip tik ir tikėtasi, kad Rusija vetuos Jungtinių Valstijų parengtą rezoliucijos projektą. Maskva, įvedusi karines pajėgas į Krymą, remia sekmadienį vyksiantį referendumą dėl šios Ukrainos provincijos valdymo perėjimo iš Ukrainos Rusijai.

Minėtoje rezoliucijoje buvo užsimenama ir tai, kad Ukrainos vyriausybė Kijeve nepripažįsta šio referendumo.

Iš 15 Saugumo Tarybos narių per jau septintą neeilinę sesiją nuo Ukrainos krizės pradžios už rezoliuciją balsavo 13 šalių atstovai, o Kinija susilaikė.

Pekinas paprastai remia Rusiją Saugumo Taryboje, todėl Vakarų atstovai šį susilaikymą įvertino kaip geriausią įmanomą balsavimo rezultatą per daugiau kaip valandą trukusioje sesijoje.

„Rusija visiškai izoliuota JTST. 13 balsų už rezoliuciją. Net Kinija susilaikė“, - tinklo „Twitter“ paskyroje parašė JAV nacionalinio saugumo patarėjo pavaduotojas Benas Rhodesas.

Padėkojęs JT už pastangas Kijevas perspėjo pasaulį, kad krizė gali staiga pablogėti. „Tai kažkas, kas keičia padėtį dramatiškai“, - žurnalistams sakė Ukrainos ambasadorius JT Jurijus Sergejevas.

Rusijos ambasadorius Jungtinėse Tautose Vitalijus Čurkinas prieš Tarybos narių susitikimą sakė, kad „šiame balsavime nebus jokių siurprizų“.

Rusija yra viena iš penkių nuolatinių JT Saugumo Tarybos narių, kurios turi veto teisę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.