V.Janukovyčius su meiluže apsigyveno rūmuose prie Rubliovkos

Viktoras Janukovyčius, iki šiol save vadinantis Ukrainos prezidentu, pastarąjį kartą viešai pasirodė per antrąją spaudos konferenciją Rostove prie Dono. Manoma, kad jis ir dabar gyvena kažkur Rusijoje, tačiau kur – oficialiai neskelbiama. Rusijos laikraščio „Sobesednik“ korespondentas patikrino informaciją apie namą prie Maskvos Barvichoje, netoli Rubliovkos, kur, neoficialiais duomenimis, yra naujoji buvusio Ukrainos prezidento rezidencija, rašo newsru.com.

Netoli naujos V.Janukovyčiaus rezidencijos – sanatorija „Barvicha“, kurioje V.Putinas priima svečius.<br>„barvihamed.ru“ nuotr.
Netoli naujos V.Janukovyčiaus rezidencijos – sanatorija „Barvicha“, kurioje V.Putinas priima svečius.<br>„barvihamed.ru“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 17, 2014, 1:40 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:54 AM

Yra žinoma, kad iš rezidencijos Mežigorijoje V.Janukovyčius nusprendė vykti į Rusiją. „Sobesednik“ žiniomis, į Rusiją  jis atskrido vasario 25-osios naktį ir apsistojo viešbutyje „Ukraina“ („Radisson Royal“).

O jau vasario 25-osios dieną V.Janukovyčius persikėlė į Rusijos prezidento administracijos klinikinę sanatoriją „Barvicha“ ir joje buvo ne daugiau kaip parą, kol išsirinko, kas Pamaskvėje jam galėtų atstoti Mežigoriją.

Toli ieškoti nereikėjo. Kaip žurnalistai išsiaiškino, naujoji V.Janukovyčiaus rezidencija iš sanatorijos pasiekiama pėsčiomis. Ji yra vos kilometras nuo valstybinės rezidencijos „Barvicha“, labiau žinomos kaip Majendorfo pilis, kur Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas priima užsienio svečius.

Naujos rezidencijos, esančios elitinėje gyvenvietėje „Majendorfo sodai“, savininku V.Janukovyčius tapo jau vasario 26 d. Apie tai jau kitą dieną „Twitter“ pranešė Rusijos Žaliųjų aljanso partijos vadovas Olegas Mitvolis: „V.Janukovyčius dabar Pamaskvės gyventojas... Ir oras kaip Kijeve... Galime pasveikinti savo brolius bėglius iš Ukrainos su vakar įsigytu namu Barvichoje už 52 mln. dolerių. Šlovė Rubliovkai!!!“

Atvyko su meiluže

„Jis tapo Barvichos gyventoju likus dviem dienoms iki savo spaudos konferencijos Rostove prie Dono. Vakarais vaikštinėja  takeliais ir jaučiasi kaip namuose. O jo draugę galima sutikti prekybos centre „Dream House“, esančiame Rubliovo–Uspenko plente. Ji kasdien į „Skonio abėcėlę“ atvažiuoja produktų. Ta pati moteris, kuri vaizdo įraše iš Mežigorijos išskrenda sraigtasparniu su šuniuku“, – pasakojo O.Mitvolis.

V.Janukovyčius su žmona Liudmila oficialiai neišsiskyręs. Jo meilužė Liubovė Poležaj – jo virėjos Nadeždos Marincevos sesuo. Iš pradžių Liubovė taip pat dirbo pas V.Janukovyčių paprasta tarnaite, bet pastaruosius keletą metų kartu su juo gyveno Mežigorijoje. O dabar kartu gyvena Rubliovkoje.

Pasak O.Mitvolio, ankstesnė V.Janukovyčiaus rezidencija Mežigorijoje, palygitni su dabartine Barvichoje, – „pigus beskonybės pavyzdys“. „Dabar jis įsigijo tikrai labai gerą trijų aukštų angliško stiliaus namą su atitinkamu profesionaliu dizainu, angliškais baldais“, – pasakojo liudininkas.

Jis pridūrė, kad ankstesniam savininkui nepavyko jo parduoti apie pusantrų metų, jau buvo pasiruošęs nuleisti kainą iki 35 mln. dolerių, bet netikėtai gavo 52 mln., kaip ir prašė.

Pasakyti ankstesnio savininko pavardę O.Mitvolis atsisakė, bet žurnalistai išsiaiškino, kad tai greičiausiai armėnų kilmės Rusijos verslininkas.

Įspūdinga kaimynystė

Kotedžų gyvenvietėje „Majendorfo sodai“ namų kaina siekia iki 100 mln. dolerių, tad nenuostabu, kad visi vietos gyventojai – arba oficialūs, arba šešėliniai milijonieriai ir milijardieriai. Kaip rašo „Sobesednik“, artimiausia V.Janukovyčiaus kaimynė – Leila Alijeva, Azerbaidžano prezidento Ilchamo Alijevo vyriausioji duktė. Beje, ir jis pats čia turi nedidelį namą.

„Majendorfo soduose“ gyvena ir dabartinis Romano Abramovyčiaus uošvis Aleksandras Žukovas, ir buvęs Kristinos Orbakaitės vyras Ruslanas Baisarovas, „Rosneft“ buvusio prezidento Sergejaus Bogdančikovo ir Kremliaus nekilnojamojo turto magnatu vadinamo Aro Abramiano šeimos.

Čia stovi ir kosminio laivo formos namas, kurį, kaip manoma, milijardierius Vladislavas Doroninas padovanojo manekenei Naomi Campbell kaip kompensaciją už neįvykusias vestuves. Tiesa, dokumentuose namas ir žemė įforminti kitų savininkų pavardėmis.

Netoliese nusprendė įsikurti ir „Rostech“ vadovas Sergejus Čemezovas. Iš viso „Majendorfo soduose“ – apie pusšimtis gyventojų, visi jie gyvena jaukioje bendruomenėje. Gyvenvietėje tvoros – tik dekoratyvinės. Nuo savų nėra, ko slėpti, o svetimi čia neįleidžiami.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.