JAV uždaromos Sirijos diplomatinės įstaigos

JAV vyriausybė nurodė uždaryti Sirijos ambasadas ir konsulatus savo teritorijoje, o visam

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 19, 2014, 9:02 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:35 AM

JAV valstybės departamento duomenimis, trejus metus Sirijoje trunkantis pilietinis karas smarkiai pablogino dvišalius santykius, tačiau iki šiol veikusių Damasko diplomatinių įstaigų uždarymas nereiškia diplomatinių santykių nutraukimą.

JAV specialusis pasiuntinys Sirijoje Danielis Rubinšteinas teigė, kad uždarymas susijęs su Sirijos prezidento Basharo al-Assado nenoru nusišalinti nuo valdžios ir prisiimti atsakomybę už konflikto aukas.

„Nusprendėme, kad režimo paskirtiems asmenims negalima vykdyti diplomatinių ir konsulinių veiklų JAV teritorijoje, - teigė D. Rubinšteinas. - JAV vyriausybė įspėjo Damaską nedelsiant nutraukti visas ambasados Vašingtone veiklas, taip pat uždaryti garbės konsulatus Trojoje, Mičigano valstijoje, ir Hiūstone, Teksase.

Apie konsulinių paslaugų nutraukimą JAV teritorijoje Sirijos vyriausybė pranešė dar kovo 10 dieną.

JAV valstybės departamento atstovė Jen Psaki informavo, kad Sirijos diplomatai ir jų šeimos nariai privalo išvykti iki kovo 31 d., o administracinis personalas - iki balandžio 30 d. Sirijos ambasadorius iš Vašingtono išvyko 2011 m.

JAV šiuo metu neturi jokių diplomatinių atstovybių Sirijoje. Buvęs ambasadorius Robertas Fordas šalį paliko 2011 m., „sulaukęs grasinimų jo asmeniniam saugumui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.