Paskelbtos į žmones Maidane šaudžiusių snaiperių nuotraukos

Vasario 20-osios rytą Ukrainos saugumo tarnybos pastato kieme Kijeve buvo pastebėta kelios dešimtys žmonių. Dauguma jų – elitinio specialiojo padalinio „Alfa“ kariškiai su neperšaunamosiomis liemenėmis, šalmais, šaudmenimis ir snaiperių šautuvais, taip pat modifikuotais automatais „Kalašnikov“. Kai kuriuose jų – skeveldrinės granatos. Visa tai neskirta su neramumais susijusiai kovai, pabrėžia ekspertai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-31 13:33, atnaujinta 2018-02-14 23:56

Amerikiečių portalas „The Daily Beast“ paskelbė išskirtines snaiperių nuotraukas – kaip manoma, jie vasario 20 d. šaudė į demonstrantus Maidane ir Instituto gatvėje.

Nuotraukas galite pažiūrėti čia.

Nuotraukos ir 90 gigabaitų vaizdo medžiaga įtikinamai įrodo, kad žudynės Maidane iš tiesų buvo surengtos prorusiško V.Janukovyčiaus režimo užsakymu, – pabrėžiama leidinyje. – Bet tai nesukliudė Kremliui sukurti savą pasakojimą apie įvykius.“

Nuotraukose, kurios darytos vasario 20 d., matyti Saugumo tarnybos pastato kieme Vladimirskajos gatvėje besirenkantys ginkluoti specialiojo padalinio „Alfa“ kariai. Ant jų rankų – geltoni raiščiai. Prieš išeidami iš Saugumo tarnybos pastato teritorijos, jie ant galvų užsitraukia galvos apdangalus-kaukes.

„The Daily Beast“ Ukrainos „Alfa“ karius sieja su Rusijos specialiosiomis tarnybomis. Šaltinis JAV žvalgyboje leidiniui pranešė, kad „po SSRS žlugimo Vakarų specialiosios tarnybos Ukrainą laikė FSB teritorija“. Specialųjį padalinį „Alfa“ treniravo Rusijos specialiosios tarnybos.

Žuvusiųjų per protestus Ukrainoje skaičius jau pasiekė 103 žmones. Daugiau kaip pusė jų buvo nužudyti vasario 20 d. rytą Maidane ir Kijevo Instituto gatvėje.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.