Rusijos premjeras D.Medvedevas Krymui pažadėjo vandens

D.Medvedevas atvyko į Krymo regiono sostinę Simferopolį, vadovaudamas didelei Rusijos ministrų ir jų pavaduotojų delegacijai.

D.Medvedevas bendrauja su S.Aksionovu.<br>RIA Novosti/Scanpix nuotr.
D.Medvedevas bendrauja su S.Aksionovu.<br>RIA Novosti/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 31, 2014, 12:15 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 12:00 AM

D.Medvedevas atvyko į Krymo regiono sostinę Simferopolį, vadovaudamas didelei Rusijos ministrų ir jų pavaduotojų delegacijai.

Planuojama, kad premjeras pirmininkaus susitikimui, kuriame bus tariamasi dėl Krymo socialinio ir ekonominio vystymosi po jo įtraukimo į Rusijos Federacijos sudėtį, sakoma Rusijos naujienų agentūrų pranešimuose.

Paskutinį kartą D.Medvedevas Kryme lankėsi 2012 metų rugsėjį, kur dalyvavo Nepriklausomų Valstybių Sandraugos (NVS) vyriausybių vadovų susitikime. Tuomet Rusija pripažino Krymą Ukrainai.

Šiais metais Ukraina dėl Krymo krizės atsisakė pirmininkauti NVS ir pareiškė galinti sustabdyti savo narystę šiame Rusijos dominuojamame aljanse.

Žada Krymui gėlą vandenį

Lankydamasis Kryme D.Medvedevas pažadėjo įsteigti specialią Krymo reikalų ministeriją.

Rusijos ministras pirmininkas taip pat pažadėjo, kad artimiausiu metu Rusijos valdžia parinks optimalų projektą, kaip išspręsti gėlo vandens klausimą Kryme, rašo liga.net.

"Rasime visus įmanomus būdus, kad piliečiai Kryme ir Sevastopolyje būtų aprūpinti švariu gėlu vandeniu", - tvirtino D.Medvedevas.

Anot jo, šią problemą galima išspręsti "pastačius vandentiekį iš Kubanės teritorijos, pastatant vandens saugyklas Tamansko pusiasalyje, išgaunant požeminį vandenį Džankoisko ir Nižnegorsko rajone".

"Yra variantas ir statyti jūros vandens gėlinimo gamyklą", - sakė D.Medvedevas.

Jis pažymėjo, kad aprūpinimas gėlu vandeniu yra viena pagrindinių Krymo problemų, nes Krymas vandenį gauna iš išorinio šaltinio - Ukrainos.

Beje, anksčiau Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas pranešė, kad Kijevas nežada nutraukti vandens tuekimo į Krymą. Šiauriniu-Krymo kanalu Krymas aprūpinamas vandeniu iš Dniepro upės. Šiuo kanalu tiekiama 80 proc. viso Kryme gyventojų sunaudojamo vandens.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.