Rio de Žaneiro klinikoje rasta dešimtys vaikų lavonėlių

Ieškodami be žinios dingusio vaiko, tyrėjai vienoje Brazilijos ligoninėje rado 40 naujagimių lavonėlius ir neišnešiotus vaisius. Kai kurie kūneliai Rio de Žaneiro klinikos lavoninėje gulėjo daugiau kaip penkerius metus, agentūrai AFP sakė prokurorė Ana Cristina Huth Macedo. Tai esą prilygsta siaubo filmui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2014, 12:15 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:08 PM

Ligoninės direktorius Rodolfo Acatuassu Nonesas atsakomybė dėl to vertė tėvams. „Tai yra socialinė problema: žmonės negrįžta pasiimti kūnų, jei jų vaikas gimsta negyvas“, - sakė jis. 15 kūnų kol kas nepavyko priskirti nė vieniems tėvams, atliekami genetiniai tyrimai.

Skandalas išaiškėjo, kai tyrėjai ieškojo vieno kūdikio. Paaiškėjo, kad vaiką negyvą pagimdė jo narkomanė motina. Po metų kūnelis dar nebuvo palaidotas. Aiškindamiesi aplinkybes, ekspertai tada rado ir kitus vaikų kūnus.

„Mes dabar mėginame kiek įmanoma greičiau oriai palaidoti vaikus, - sakė advokatė. - Ir mes turime išsiaiškinti, ar atsakomybė tenka klinikai, ar tėvams“.

Jungtinių Tautų ekspertai jau ne sykį yra kritikavę Braziliją dėl prastos vaikų apsaugos teisių padėties. Ypač didelis gimstamumas lūšnynų kvartaluose lemia, kad didžiuosiuose šalies miestuose yra šimtai tūkstančių beglobių ir benamių vaikų, kurių mirtingumo procentas yra itin aukštas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.