Prieš Rusiją – vienišo čeko protestas

Viešbutis „Brioni Boutique“ Čekijos mieste Ostravoje nėra kuo nors išskirtinis, skelbia Laisvosios Europos radijas. Išskyrus, žinoma, lapelį ant durų, kuriame parašyta: „Nuo kovo 24-osios nepriimame Rusijos Federacijos piliečių dėl Krymo aneksijos. Atsiprašome visų padorių rusų“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 21, 2014, 12:11 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:47 PM

Būtent tokiu būdu protestuoti prieš Rusijos veiksmus nusprendė viešbučio savininkas Tomašas Krčmaras (nuotr.). Vyras teigia esantis priblokštas pasyvios Čekijos vyriausybės ir Europos Sąjungos reakcijos.

„Panašu, kad jei Rusija sustos Kryme, ES tik apsidžiaugs ir toliau su Maskva bendraus taip, lyg nieko nebūtų nutikę. Juk galva nebeskauda, – tvirtino T.Krčmaras. – Jei šlubuoja atmintis, gal prisiminkime 1968-ųjų Prahos pavasarį, Gruziją 2008 metais“.

Žinoma, čekas neturi vilčių, kad vienišas jo protestas ką nors pakeis. Atvirkščiai, T.Krčmaras nujaučia, kad tokia pozicija jam kainuos – juk viešbutyje apsistoja ir atvykėlių iš Rusijos.

„Puikiai suprantu, kad mano paskelbtas boikotas patuštins mano kišenes. 10 proc. mano viešbučio klientų – rusai. Bet esu pasirengęs metus kitus pakenkėti“, – teigė čekas.

Be to, T.Krčmaro veiksmai gali būti neteisėti. Čekijos įstatymai draudžia diskriminaciją dėl amžiaus, lyties, seksualinės orientacijos.

Tiesa, teisės aktai ne visiškai tiksliai apibrėžti. Pavyzdžiui, baudžiama už diskriminaciją dėl tautybės, bet ne dėl pilietybės. O T.Krčmaras neįsileižia būtent Rusijos piliečių.

„Bet kokiu atveju visiškai nebijau. Niekas manęs neįspraus į kampą ir nenutildys. Manau ir manysiu, kad Rusija turėtų būti izoliuota. Jai nėra vietos Europoje“, – įsitikinęs verslininkas.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.