JAV nustebino - siųs karius į Estiją, nors ši apie tai nežino

Estijos Gynybos ministerija pranešė, kad nei NATO, nei JAV neinformavo Talino apie sprendimą siųsti 150 karių į Estiją pratyboms. Apie tokį JAV sprendimą iš pradžių paskelbė JAV dienraštis "The New York Times", iš kurio estai ir sužinojo šią naujieną, rašo "The Baltic Times".

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-04-22 13:49, atnaujinta 2018-02-14 12:38

"The New York Times" dar praėjusį penktadienį rašė, kad JAV planuoja dislokuoti nedidelį kontingentą karių Lenkijoje ir Estijoje. Esą abejose šalyse pratyboms būtų dislokuota po kuopą JAV karių. Tai būtų viena priemonių užtikrinti Rusijos pasienyje esančių valstybių saugumą. Tos pajėgos būtų dislokuotos mažiausiai dvi savaites ir treniruotųsi su Lenkijos ir Estijos kariškiais.

"NATO vadovybė ir JAV atstovai kol kas oficialiai apie tokį sprendimą nepranešė, o ši informacija pasirodė spaudoje iš neoficialių šaltinių", - pranešė Estijos Gynybos ministerijos atstovas Arturas Jugaste. Jis pabrėžė, kad praėjusią savaitę NATO Taryba pritarė priemonių paketui, kuriuo būtų stiprinama rytinių Aljanso narių gynyba.

Britų apžvalgininkas Edwardas Lucasas tokį nesusipratimą pavadino NATO komunikacijos nesėkme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.