Lėktuve sumaištį kėlęs australas teisinasi: „Aš nieko negėriau“

Australas santechnikas, sukėlęs nuogąstavimų dėl numanomo mėginimo užgrobti lėktuvą, kai pradėjo trankyti į Balio salą skridusio lainerio pilotų kabinos duris, antradienį buvo apkaltintas dėl skrydžio metu sukelto incidento.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2014, 11:03 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:02 AM

Mattas Lockley, kuris tvirtina, kad oro bendrovės „Virgin Australia“ lainerio pilotų kabinos duris supainiojo su tualetu, sekmadienį buvo paleistas. Indonezijos pareigūnai jam nepateikė jokių kaltinimų. Antradienį paryčiais vyras parskrido į Australiją, kur jį pasitiko policija. O jau čia jo laukia dideli nemalonumai.

Policijos pranešime sakoma, kad 27 metų vyrui buvo įteiktas šaukimas birželio 6-ąją atvykti į Brisbano magistrato teismą „dėl incidento per skrydį iš Brisbano į Balį penktadienį, balandžio 25 dieną“. Jis kaltinamas trukdymu įgulos nariui.

Indonezijos pareigūnai iš pradžių teigė, kad M.Lockley buvo girtas, tačiau australas tai neigė. Pasak M.Lockley, ši drama tebuvo paprastas nesusikalbėjimas.

„Tai buvo didžiulis nesusipratimas. Mane ištiko panikos priepuolis, ir tiesiog norėjau pasinaudoti tualetu. Per klaidą pabeldžiau į pilotų kabinos duris“, – jis sakė žurnalistams policijos nuovadoje toje Indonezijos kurortinėje saloje prieš išskrisdamas.

Saugumo pajėgos nuskubėjo į oro uostą prieš nutupiant Australijos laineriui „Boeing 737-800“, kai pilotas pranešė apie mėginimą užgrobti lėktuvą, išgirdęs garsų trankymą į duris.

M.Lockley buvo ištemptas iš lėktuvo iki dantų ginkluotų saugumo pajėgų narių, o oro uostas buvo trumpam uždarytas, todėl keli lėktuvai buvo nukreipti į kitus Indonezijos uostus.

M.Lockley sakė, kad per tą skrydį jautėsi labai prislėgtas, nes keliavo į Indoneziją mėginti surasti savo žmoną indonezietę, su kuria jis prarado ryšį keliomis savaitėmis anksčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.