G.Schroederis vėl liaupsino Kremliaus šeimininką

G.Schroederis sakė, kad kalbėjosi su V.Putinu apie Ukrainą.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

May 11, 2014, 6:28 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:52 AM

G.Schroederis buvo kritikuojamas dėl žiniasklaidoje pasirodžiusių nuotraukų iš balandžio 28-osios susitikimo Sankt Peterburge, kuriose jis įamžintas draugiškai apsikabinęs su Rusijos prezidentu, tačiau sakė, jog tada prašė V.Putino padaryti visa, ką jis gali, kad būtų paleisti tie septyni ESBO stebėtojai. Stebėtojai buvo paleisti gegužės 3-iąją.

„Rusijos prezidentas nėra persona non grata, – sakė G.Schroederis laikraščiui „Welt am Sonntag“, kai jo buvo paklausta, ar derėjo kviesti V.Putiną į savo šventę 70-ojo gimtadienio proga. – Buvau tikrai patenkintas, kad jis galėjo atvykti, nes žinojau, kad bus proga pasikalbėti“.

G.Schroederis Vokietijos žiniasklaidoje buvo užsipuolamas dėl apsikabinimo su V.Putinu tokiu metu, kai tarp Vakarų ir Rusijos tvyro didelė įtampa dėl Ukrainos.

Kanclerės Angelos Merkel vyriausybė nedelsdama atsiribojo nuo G.Schroederio.

G.Schroederis sakė, kad kalbėjosi su V.Putinu apie Ukrainą.

„Kalbant apie situaciją dėl ESBO stebėtojų, tai nuvedė prie sėkmingo rezultato. Aš pasinaudojau proga paprašyti prezidento Putino padėti išvaduoti įkaitus“, – sakė jis.

„Manau, kad pasikalbėjimas su Rusijos prezidentu yra teisingas dalykas, – tvirtino G.Schroederis. – Neturiu ko slėpti ir nepakeisiu to, koks esu. Taip mes sveikindavome vienas kitą apsikabinimu pastaruosius 14 metų ir tai nesikeis net sunkiais laikais“.

Pasak G.Schroederio, jo domėjimasis Rusija yra susijęs ne tik su V.Putinu ir tuo faktu, kad jis įsivaikino du vaikus iš Rusijos.

„Tai turi istorinę dimensiją, – sakė buvęs kancleris. – Mes, vokiečiai, esame atsakingi už 25 mln. žmonių iš Sovietų Sąjungos mirtį Antrajame pasauliniame kare. Susitaikymas su Rusija yra gan stebuklingas. Rusams patinka vokiečiai“.

„Mane žavi, kad tai galėjo įvykti po karo baisumų. Tai taip vertinga, kad mums negalima leisti to iššvaistyti“, - pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.