NATO kariai Ventspilyje gėrė, vėmė ir rovė gėles prostitutėms

Latvijos uostamiestyje Ventspilyje praėjusios savaitės pabaigoje žiauriai sumuštas NATO jūreivis. 21 metų olandas, kuris dalyvavo Latvijoje gegužės 9-22 d. vykstančiose tarptautinėse pratybose „Open Spirit 2014", guli reanimacijoje. Jam sulaužyti veido kaulai, nustatytas smegenų patinimas. Vaikino, kuris yra nesąmoningas, būklę medikai vertina kaip rimtą, bet stabilią, rašo postimees.ee ir delfi.lv.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2014, 4:26 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:05 AM

Pranešama, kad NATO karys nukentėjo per incidentą prie vienos Ventspilio pasilinksminimų vietų. Tai - vienas iš keleto praėjusios savaitės incidentų Ventspilyje, per kuriuos nukentėjo miesto svečiai, atplaukę 26 NATO kariniais laivais. Tiesa, kitų jūreivių traumos buvo nesunkios.

Vis dėlto dėl šių incidentų, regis, turėtų būti gėda ne tik latviams. Po savaitgalio Ventspilio meras Aivaras Lembergas žadėjo siųsti skundą NATO generaliniam sekretoriui Andersui Foghui Rasmussenui dėl karių elgesio, nes jie esą diskredituoja aljanso įvaizdį Venspilio gyventojų akyse.

„NATO jūreiviai Ventspilyje elgėsi kaip kiaulės, ignoravo Latvijos įstatymus ir savivaldos taisykles. Prisigėrę jie atlikinėjo gamtinius reikalus viešose vietose, ant vitrinų, vėmė, viešoje vietoje vartojo alkoholinius gėrimus, kas pas mus draudžiama. Jie taip pat rovė iš klombų gėles, kad galėtų jas padovanoti prostitutėms", - pareiškė meras naujienų agentūrai LETA.

A.Lembergo žodžiais, svetimšaliai kariai elgėsi kaip okupantai, kurie nepripažįsta Latvijos įstatymų.

Komentuodamas faktą, kad keletas jūreivių buvo sumušti, Ventspilio vadovas svarstė, kad vietiniai vyrai, matyt, gynė savo moteris nuo užsieniečių priekabiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.