Ukrainoje tęsiama kovinė operacija prieš separatistus

Ukrainos prezidentas ir Aukščiausiosios Rados pirmininkas Oleksandras Turčynovas pranešė tęsiantis „antiteroristinę“ operaciją Donecke bei Luhanske.

Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt

May 13, 2014, 1:44 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:15 AM

Kalbėdamas Ukrainos parlamente, O.Turčynovas taip pat užsiminė, kad Donecko ir Luhansko referendumų organizatoriams gali būti pateikti kriminaliai kaltinimai.

Anot prezidento, Kijevo ir Briuselio pareigūnai antradienį pasirašys „svarbius susitarimus“, kurie atvers kelią svariai 1,6 mlrd. eurų Bendrijos finansinei paramai.

„Diplomatai taip pat aptarė vizų režimo supaprastinimo galimybę tarp Ukrainos ir ES“, – parlamentarams sakė O.Turčynovas.

Kaltina dėl derybų

Rusija antradienį apkaltino provakarietiškus laikinuosius Ukrainos vadovus, esą jie atsisako vesti derybas su prorusiškais separatistais, ir pabrėžė, jog būtina aptarti regionų teises iki gegužės 25 dieną numatytų Ukrainos prezidento rinkimų.

Rusijos užsienio reikalų viceministras Grigorijus Karasinas Europos Sąjungos ambasadoriui Maskvoje Vygaudui Ušackui sakė, kad dabartinės Kijevo valdžios „nenoras pradėti realų dialogą su regionų, visų pirma pietų ir rytų, atstovais yra rimta kliūtis kelyje į deeskalaciją ir piliečių savitarpio supratimą“.

Viceministras taip pat pridūrė, jog klausimus dėl Ukrainos valstybinės sąrangos būtina apsvarstyti „artimiausi metu, bet kokiu atveju - iki gegužės 25 dienos, kai paskirti rinkimai“, rašoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos paskelbtame pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.