Rytų Ukrainoje milicininkai patruliuoja su gamyklų darbininkais

Turtingiausiam Ukrainos verslo magnatui priklausančių metalo apdirbimo gamyklų darbininkai kartu

Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

May 16, 2014, 12:32 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:05 PM

Tuo tarpu verslininko kompanija ketvirtadienį pranešė, kad jos atstovai viename iš miestų sudarė susitarimą su milicininkais ir prorusiškais separatistais, pagal kurį sukilėliai turėtų pasitraukti iš užimtų vyriausybinių pastatų.

Kol kas neaišku, kiek reikšmingi šie įvykiai. Milicininkų paskelbtose nuotraukose nematyti, ar patruliuojantys darbininkai turi ginklus, taip pat neaišku, ar jie priešintųsi ginkluotiems separatistams, kurie paskelbė dviejų rytinių Ukrainos regionų nepriklausomybę nuo Kijevo.

Tačiau milicija nurodė, kad Mariupolyje ir Makijivkoje vykdomas patruliavimas padėjo užkirsti kelią nusikaltimams, įskaitant apiplėšimą.

495 tūkst. gyventojų turintį Mariupolį, esantį Donecko srityje, praėjusią savaitę buvo apėmęs smurtas - čia per milicininkų ir protestuotojų susirėmimus žuvo mažiausiai septyni žmonės.

Prie patruliuojančių milicininkų prisijungę darbininkai yra iš plieno gamyklų, kurių savininkė yra „Metinvest“ - ši įmonė priklauso turtingiausiu žmogumi Ukrainoje laikomo Rinato Achmetovo verslo imperijai.

Trečiadienį verslo magnatas paskelbė pareiškimą, kuriame paragino Donecką likti Ukrainos dalimi, teigdamas, kad nepriklausomybė ar prisijungimas prie Rusijos regionui turėtų katastrofiškų ekonominių padarinių.

Šis įspėjimas, regis, neatšaldė Donecko separatistų, kurie regioną paskelbė „Donecko liaudies respublika“, įkarščio - jie ketvirtadienį pranešė įsteigę savo aukščiausią įstatymų leidžiamąją instituciją.

Vis dėlto „Donecko liaudies respublikos“ lyderis Mariupolyje kartu su plieno gamyklos vadovais ir vietos milicija sudarė susitarimą dėl saugumo situacijos mieste pagerinimo ir separatistų užimtų vyriausybinių pastatų atlaisvinimo, teigiama „Metinvest“ pareiškime.

Tai rodo, kad R.Achmetovas per savo įmones galėtų atlikti svarbų vaidmenį ieškant krizės sprendinio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu