Naujasis Indijos premjeras pažadėjo išvalyti užterštąjį Gangą

Indijos išrinktasis

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-05-18 15:03, atnaujinta 2018-02-13 19:38

Hinduistų nacionalistų partijos „Bharatiya Janata“ (BJP) lyderis, kuris kitą savaitę turi būti prisaikdintas premjeru, emocingai kreipėsi į Varanasio, esančio prie Gango krantų, gyventojus, ragindamas padėti atkurti pirmykštę šventosios upės didybę.

„Kai matau apgailėtiną Gango būklę, jaučiu skausmą“, – sakė N.Modi savo šalininkams upės pakrantėje, kur malda padėkojo už triuškinamą savo partijos pergalę parlamento rinkimuose.

„Skubi būtinybė yra atkurti Gango didybę. Šiandien Gangas šaukia mus ... vėl išvalyti upę“, – sakė jis, o šimtai šalininkų jo žodžius palydėjo audringais plojimais.

Tikėjimas, kad Gangas nuplauna nuodėmes, prie šios upės kasmet atvilioja milijonus hinduistų.

Tikintiesiems ši upė visuomet yra švari ir tyra, net jeigu jos vandenys dabar – toksiška nutekamųjų vandenų, šiukšlių ir gamyklų nuotekų kloaka.

63 metų N.Modi sakė, jog likimas lėmė, kad jis kėlė savo kandidatūrą ir laimėjo Varanasyje, nes tai suteikė jam progą atgaivinti šią upę.

„Gangas nuolat kartoja, kad kuris nors jo sūnus turėtų ateiti ir ištraukti jį iš šio purvo. Tai buvo mano likimas pasitarnauti Motinai upei“, – sakė jis.

Dvasininkams ir susirinkusiems žmonėms giedant giesmes, N.Modi meldėsi ir uždegė tradicinę aliejinę lempelę, o paskui užlipo ant gėlėmis išpuoštos pakylos, kur sėdėjo greta kelių aukšto rango BJP narių. „Motina upė nusprendė mano kursą. Dirbsiu jos vedamas“, – sakė N.Modi miniai.

Jis padėkojo vietos gyventojams, kurie išrinko jį triuškinama 370 tūkst. balsų persvara.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.