Rusijos kompanijos skuba pirkti darbuotojams kelialapius į Krymą

Didžiausios Rusijos valstybinės kompanijos sureagavo į prezidento Vladimiro Putino kvietimą paremti Krymo turizmo sektorių – jos ruošiasi vasarą siųsti savo darbuotojus pailsėti nuo Ukrainos atplėštame pusiasalyje, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-23 13:10, atnaujinta 2018-02-13 14:50

Taip pasielgti ketina Rusijos skrydžių bendrovė „Aeroflot“, dujų milžinės „Gazprom“ ir naftos bendrovės „Transneft“ dukterinės įmonės. Rusų žiniasklaida praneša, kad savo samdinius į Krymą siųs apie 10 valstybinių kompanijų.

„Aeroflot“ atstovas laikraščiui „Vedomosti“ patvirtino, kad šiemet padovanos kelialapius 110-čiai savo darbuotojų šeimų.

Bendrovė „Gazprom gavyba Jamburgas“, kad apmokėtų savo darbuotojų, pensininkų ir jų šeimų atostogas, ketina išleisti 20 mln. rublių, o „Transneft“ priklausantis Techninės diagnostikos centras atostogoms Kryme skyrė 1,5 mln. rubių.

Energetikos kompanija „Rushidro“ taip pat nusprendė, kad samdiniai geriausia pailsės Kryme.

Vis dėlto daugiausiai pinigų atostogoms aneksuotame pusiasalyje gali išleisti Rusijos regionų administracijos. Leidinio „Izvestija“ duomenimis, vien Maskvos srities valdininkai ketina išleisti 182,8 mln. rublių, kad nupirktų maždaug 6 tūkst. kelialapių. Apie 1,7 tūkst. jų bus padovanoti neįgaliems vaikams ir juos lydintiems asmenims.

Čia pasižymėjo ir Kremliaus remiamas Čečėnijos prezidento Ramzano Kadyrovo režimas, kuris už vaikų poilsį Kryme ketina suploti 154,7 mln. rublių. Šios respublikos Darbo ministerijos atstovas „Vedomosti“ sakė, kad panaši programa rengiama ir suaugusiesiems.

Interneto svetainė RBK anksčiau skelbė, kad pensininkų, vaikų, neįgaliųjų ir darbuotojų atostogoms Kryme iš viso Rusija išleis 398 mln. rublių.

Sankt Peterburgo televizija „Penktasis kanalas“ savo ruožtu pranešė, kad Rusijos vyriausybė pateikė kur kas įspūdingesnį skaičių – esą vien vaikų atostogoms Kryme iš biudžeto skirta 750 mln. rublių.

Kitaip tariant, Rusijos mokesčių mokėtojai privalomąja tvarka sumokės už kai kurių išrinktųjų atostogas prie Juodosios jūros.

Sklido gandai, kad V.Putinas dar kovo pabaigoje, iškart po Krymo aneksijos rekomendavo valstybinių korporacijų atstovus paremti Krymo turizmo sektorių. O balandžio mėnesį Kremlius atvirai paragino rinktis poilsinį tėvynėje.

„Kalbant apie mūsų kompanijas, tai mes jau išsiuntėme savo rekomendacijas, kaip jie galėtų organizuoti savo darbuotojų poilsį Rusijos kurortuose“, - sakė V.Putinas, paaiškindamas, kad turi galvoje Sočį su išvystyta puikia infrastruktūra ir Krymą, kuriame to dar nėra, užtat jis pasižymi unikaliu klimatu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.