„Femen“ aktyvistė Paryžiuje „nužudė“ V. Putino vaškinę figūrą

Ukrainos judėjimo „Femen“ aktyvistės ketvirtadienį aiškiai parodė, ką jaučia Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. Viena „Femen“ aktyvistė V.Putino atvykimo į Paryžių proga subadė Paryžiaus Grevino muziejuje stovėjusią jo vaškinę figūrą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2014, 9:17 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:32 AM

Kaip informuoja „Radio Free Europe“, šaukdama „Putinas diktatorius“, šviesiaplaukė mergina Rusijos lyderio figūrą suniokojo mediniu kuolu. Ant aktyvistės krūtinės buvo užrašyta „nužudyti Putiną“.

„Nužudžiusi V.Putiną“ mergina tą patį užrašė ir ant jo figūros.

Tuomet aktyvistę išvedė policija.

Beje, mergina labai panaši į „Femen“ atstovę, kuri buvo sulaikyta pernai lapkritį Vilniuje, kai čia vyko ES ir Rytų partnerystės viršūnių susitikimas. Pusnuogę Janą Ždanovą policininkai sulaikė prie „Litexpo“ parodų rūmų. Už nuogų krūtų protestą viešoje vietoje, kuris buvo surengtas prieš tuomečio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus režimą, ukrainietė buvo nubausta 500 Lt administracine bauda.

Lrytas.lt žurnalistams ketvirtadienį vakare nepavyko susisiekti su J.Ždanova. Ir tai nenuostabu: jei Grevino muziejuje išties siautėjo ji, ukrainietė gali turėti rimtų nemalonumų, nes jos padarytas nuostolis gali būti didelis. Kaip nurodo interneto enciklopedija, vaškinės figūros pagaminimas gali kainuoti nuo 150 iki 300 tūkst. JAV dolerių. 

Grevino muziejus pasmerkė „šį degradacijos aktą“.

Ketvirtadienį V.Putinas Paryžiuje vakarieniauja su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u, o penktadienį dalyvaus sąjungininkų išsilaipinimo Normandijoje per Antrąjį pasaulinį karą 70-ųjų metinių minėjime.

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.