J. M. Barroso grasina - nutrūks ES ir Izraelio bendradarbiavimas

Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso laikraštyje „The Haaretz“ išspausdintame straipsnyje pagrasino, kad bus nutraukas ES ir Izraelio bendradarbiavimas.

J.M.Barroso taip reagavo į Izraelio vyriausybės planus pastatyti apie pusantro tūkstančio naujų namų žydų gyvenvietėse palestiniečių teritorijose.<br>AP nuotr.
J.M.Barroso taip reagavo į Izraelio vyriausybės planus pastatyti apie pusantro tūkstančio naujų namų žydų gyvenvietėse palestiniečių teritorijose.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 8, 2014, 10:49 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:02 AM

J.M.Barroso taip reagavo į Izraelio vyriausybės planus pastatyti apie pusantro tūkstančio naujų namų žydų gyvenvietėse palestiniečių teritorijose. Pasak jo, šių gyvenviečių statyba prieštarauja pagrindiniams ES principams ir vertybėms.

EK pirmininkas pridūrė, jog ES suinteresuota, kad vyktų Izraelio ir palestiniečių derybos. Bet jeigu jos nebus atnaujintos, tai Europa gali pagalvoti, kokie bus tolesni santykiai su žydų valstybe.

Apie Izraelio planus buvo sužinota birželio 5 d. 400 namų planuojama pastatyti Rytų Jeruzalėje, kitus – Vakarų krante.

Žydų gyvenviečių kūrimas palestiniečių teritorijose prasidėjo po 1967 metų Šešių dienų karo su Izraelio vyriausybės parama. Jungtinės Tautos šias gyvenvietes laiko neteisėtomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.