Dingusio Malaizijos lainerio pilotas - pagrindinis įtariamasis

Malaizijos policija pagrindiniu įtariamuoju, kaltu dėl kovą mįslingai dingusio į Pekiną skridusio reiso MH370, paskelbė reiso pilotą Zaharie Shahą. Tyrėjai nustatė, kad visi kiti lėktuvu skridę žmonės nusikaltimo motyvų turėti negalėjo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 22, 2014, 8:19 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:37 PM

Anot „Sunday Times“, įtariamųjų paskelbimas dar nereiškia, kad buvo atmesta mechaninio gedimo ar terorizmo galimybė. Tačiau Malaizijos policija pabrėžė: jeigu laineris pradingo dėl žmogaus veiksmų, 53 metų pilotas greičiausiai ir buvo tas žmogus, kuris pradangino lėktuvą „Boeing 777".

„Tyrėjai surinko daugiau nei 170 interviu. Jie išsiaiškino, kad linksmas, puikiai bendraujantis, vedęs vyras, linkęs daug reikštis socialiniuose tinkluose, prieš reisą nebeturėjo jokių įsipareigojimų ar planų ateičiai. Tai jį ir išskyrė iš likusios įgulos narių“, - rašoma pranešime.

Taip pat teigiama, kad Z.Shahas savo namuose buvo susiprogramavęs skrydžių simuliatorių taip, kad galėtų treniruotis skrydžiams toli į Indijos vandenyno pietus, su nusileidimu ant trumpo saloje esančio nusileidimo tako.

Tačiau piloto artimieji seniau buvo išreiškę abejones dėl tariamų Z.Shaho planų simuliatorių naudoti tam, kad vėliau užgrobtų lėktuvą. Pasak jų, pilotas neslėpė turintis simuliatorių namuose ir noriai dalindavosi informacija apie tai socialiniuose tinkluose. Savo įrašuose jis taip pat pasisakydavo prieš terorizmą.

Pagrindiniai tyrimo rezultatai dar nėra publikuotini, tačiau jais pasidalinta su užsienio šalių vyriausybėmis ir tyrėjais. „Tyrimas vis dar tęsiasi. Šiandien dar negalime daryti jokių išvadų“, - teigė Malaizijos policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.