Turtingos Monako paveldėtojos nužudymo byloje – naujas vingis

Vienos turtingiausių Monake,

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 2, 2014, 9:15 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:13 AM

Stojęs prieš teisėją Wojciechas Janowskis „atsižadėjo savo pareiškimo, padaryto kardomojo įkalinimo metu“ ir „neigė užsakęs“ 77-erių Helene Pastor nužudymą, sakė advokatas Erickas Campana.

Praėjusią savaitę kaltintojai sakė, kad 64-erių W.Janowskis, Lenkijos garbės konsulas Monake, prisipažino organizavęs savo partnerės Sylvia motinos milijonierės nužudymą.

Tačiau E.Campana aiškino, kad W.Janowskis „nesuprato policijos vartojamų terminų reikšmės ir kalbėjo prancūziškai, bet jis nesupranta visų mūsų kalbos niuansų“.

W.Janowskis laikomas arešte nuo praėjusios savaitės pradžios, kai buvo suimtas kartu su 22 kitais asmenimis policijos, tiriančios ataką, per kurią daug kartų buvo šauta į H.Pastor, kai ji gegužės 6-ąją važiavo iš ligoninės Prancūzijos Rivjeros mieste Nicoje. Sunkiai sužeista moteris mirė gegužės 21 dieną.

Per tą patį išpuolį buvo sužeistas jos 64 metų vairuotojas Mohammedas Darwichas, kuris mirė gegužės 10-ąją.

W.Janowskio 53 metų partnerė Sylvia, kuri yra H.Pastor vyriausia dukra, taip pat buvo sulaikyta ir apklausta.

W.Janowskiui kaltinimai buvo pateikti, kai jis, anot prokurorų, prisipažino užsakęs nužudymą ir išleidęs 250 tūkst. eurų dviem žudikams nusamdyti. Šie du asmenys areštuoti ir apkaltinti.

Dabar E.Campana sakė teiksiąs apeliaciją, kad būtų panaikintas W.Janowskio areštas. Tačiau teisėjas patvirtino, kad W.Janowskis liks už grotų.

H.Pastor paveldėjo milžinišką nekilnojamojo turto ir statybų verslą, įkurtą jos senelio italo Jeano-Baptiste'o Pastoro – akmentašio, atvykusio gyventi į Monaką 1880 metais.

Kai rami Prancūzijos Rivjeros kunigaikštystė pamažu virto pasaulio turtuolių ir garsenybių žaidimų aikštele, šeimos turtas augo tarsi ant mielių.

Didžiausia sėkmė šeimą aplankė 1966 metais, kai kunigaikštis Rainier III, kurio pasakiškos vestuvės su Holivudo aktore Grace Kelly padėjo užtikrinti Monakui tarptautinę šlovę, suteikė leidimą Helene Pastor tėvui Gildo statyti daugiaaukščius pastatus arti jūros kranto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.