Lietuvis Alvydas tapo paslaptimi užsienio medikams

Prieš du mėnesius rastas vaikinas, sergantis amnezija, Didžiosios Britanijos medikams tapo neatskleista paslaptimi. Vaikinas, kurį visi praminė Robertu, neprisimena jokių savo gyvenimo detalių, įskaitant vardo, amžiaus ar iš kur jis yra, tačiau supranta lietuviškai ir rusiškai, rašo BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2014, 6:24 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:01 AM

Medikai ir tyrėjai iki šiol nesugebėjo nustatyti vaikino tapatybės, tačiau tikėjosi, kad atsiras kas nors galintis padėti vaikinui susidėlioti gyvenimą į vietas.

Taip ir atsitiko. Lrytas.lt redakciją užplūdo skaitytojų laiškai. Žmonės rašo, kad tai Alvydas Kanaporis, kilęs iš Kėdainių. Skaitytojai teigia, kad dabar jo šeima – tėvai, du broliai ir sesuo – gyvena Vilniuje.

Vaikinas buvo rastas Piterboro parke gegužės 18 d. rytą. Manoma, kad jam yra per 20 metų ir jis atkeliavęs iš Rytų Europos.

Su savimi jis neturėjo jokių tapatybę atskleidžiančių dokumentų ar daiktų. Jis nieko neprisiminė, o gydytojai ant jo kūno nerado jokių sužeidimų ar smurto žymių.

Gydytojas Manaanas Kar Ray pasakojo, kad Robertas serga sunkia amnezijos forma.

„Amnezija gali trukti nuo kelių valandų iki daugybės savaičių. Dabar jau praėjo du mėnesiai nuo to laiko, kai jį radome, o jo būklė visiškai nepakitusi“, – kalbėjo medikas.

Gydytojai dėjo visas pastangas, kad vaikinas atgautų atmintį. Jie mėgino jį nuvesti ten pat, kur jį rado, tačiau tai nedavė jokių rezultatų.

Robertas kalba angliškai, tačiau tai – ne jo gimtoji kalba. Jo akcentas gydytojams primena rytų europietišką. Jis  šiek tiek supranta lietuvių ir rusų kalbas.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.