V. Putinas žvalgosi naujų partnerių Argentinoje

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas mano, kad Buenos Airėse vykusios derybos su

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-07-13 12:57, atnaujinta 2018-02-12 00:37

„Esu įsitikinęs, kad šiandienių derybų rezultatai atvers naujų galimybių kurti strateginę partnerystę tarp mūsų šalių, stiprins verslo ir kultūrinius santykius, padės kartu veikti tarptautinėje arenoje, tobulinti tarptautinę finansų sistemą“, - kalbėjo V. Putinas iškilmingos vakarienės, surengtos jo garbei, metu.

Anot Rusijos lyderio, „šiandienė Argentina - viena iš svarbiausių Rusijos partnerių Lotynų Amerikoje“. „Mūsų šalys veikia vadovaudamosi panašiomis pozicijomis pagrindinių tarptautinių problemų atžvilgiu, kartu kovoja už daugiapolio pasaulio principus, lygias teises, tarpusavio pagarbą ir saugumą“, - kalbėjo V. Putinas.

C.E. Fernandez de Kirchner sakė, kad Argentinos ir Rusijos tarpusavio santykiai pasaulio daugiapoliškumui labai svarbūs. Kreipdamasi į Rusijos prezidentą, ji kalbėjo: „Norime gilinti savo santykius - juos teisingai apibūdinote kaip strateginius. Jie tikrai yra strateginiai, nes labai svarbūs daugiapoliam pasauliui, o būtent tokio pasaulio reikia mums, Pietų ir Lotynų Amerikos gyventojams, Karibų baseino piliečiams“.

Argentinos lyderė pabrėžė būtinybę plėsti ir verslo ryšius bei taip diferencijuoti savo užsienio prekybos kryptis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.