Paskelbti 23 gyvybes Maskvoje nusinešusios avarijos kaltininkai

„Visos kitos galimos priežastys bus kruopščiai patikrintos“, - spaudos konferencijoje pridūrė meras.

Maskva gedi avarijos aukų ir skelbia kaltuosius.<br>Reuters nuotr.
Maskva gedi avarijos aukų ir skelbia kaltuosius.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2014, 5:14 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 10:39 PM

„Visos kitos galimos priežastys bus kruopščiai patikrintos“, - spaudos konferencijoje pridūrė meras.

Su ITAR-TASS korespondentais bendravęs metro traukinio mašinistas teigė, kad iešmas buvo pritvirtintas ne pagal techninius reikalavimus.

„Panašu, kad iešmas nebuvo prijungtas prie centralizuotos sistemos, o pagal eismo tvarkaraštį mašinistas tuo metu važiavo 65-70 kilometrų per valandą greičiu“, - teigė pašnekovas, pridūręs, kad avarijos metu pirmasis vagonas atsimušė į šalutinius bėgius, nulėkė nuo kelio ir rėžėsi į du tunelius skiriančią pertvarą.

Rusijos tyrimų komiteto atstovas spaudai Vladimiras Markinas pranešė, kad sulaikyti du įtariamieji - Maskvos metro bėgių priežiūros specialistas Valerijus Baškatovas ir jo padėjėjas Juris Gordovas. Anot pareigūno, paruošiamieji darbai tarp „Pergalės parko“ ir „Slavų bulvaro“ stočių buvo pradėti kovo pabaigoje, tuomet ir buvo sumontuotas iešmas, prie bėgių pritvirtintas paprasčiausia 3 mm storio plienine viela.

„Į darbus buvo įsitraukę daugybė rangovų ir subrangovų. V.Baškatovas ir J. Gordovas tiesiogiai kontroliavo šiuos darbus. Darbas buvo atliktas netinkamai: iešmas pritvirtintas paprasta 3 mm storio viela, kuri nutrūko. Tai sukėlė traukinio avariją, kurios metu žuvo 23 žmonės, o sužeidimus patyrė dar 150“, - kalbėjo V. Markinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.