JAV mieste jau tris dienas negalima gerti vandens iš čiaupo

Meras pridūrė, kad reikia atlikti daugiau tyrimų.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Aug 4, 2014, 4:25 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:27 PM

Per šį retą incidentą miesto meras Michaelas Collinsas pirmadienį 3 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku surengė spaudos konferenciją, kurioje pareiškė, kad šeštadienį paskelbtas draudimas lieka galioti, nors analizė parodė, kad vandens kokybė gerėja.

„Mano sprendimas – išlaikyti esamą padėtį dar bent 5–6 valandas“, – jis sakė vietos žiniasklaidai.

„Neketinu priimti sprendimo palikti miestą neapsaugotą, kol man atrodys, kad jau galiu padėti galvą ant pagalvės ir kad neabejoju dėl savo sprendimo“, – M.Collinso žodžius citavo televizijos ABC regioninis padalinys WTGV.

Meras pridūrė, kad reikia atlikti daugiau tyrimų.

Pasak vietos žiniasklaidos, geriamojo vandens negali naudoti iki 500 tūkst. gyventojų.

Šio Vidurio Vakarų regiono miesto gyventojai taip pat buvo perspėti nevirinti vandens, nes dėl to tik padidės vandentiekyje pasklidusios nuodingosios medžiagos – mikrocistino – koncentracija.

„Šie toksinai susidarė dėl masinio vandens žydėjimo Erio ežero vakarinėje pusėje, iš kurios miestas ima daugiausiai vandens, sakoma sekmadienį paskelbtame Ohajo valdymo agentūros pranešime.

Vietos Raudonasis Kryžius perspėjo, kad mikrocistinas gali sukelti pykinimą, viduriavimą, vėmimą ir sutrikdyti kepenų veiklą, tačiau žmonės juo retai mirtinai apsinuodija.

Gubernatorius Johnas Kasichas šeštadienį paskelbė nepaprastąją padėtį dėl vandens taršos trijose apygardose, leisdamas valstijos pareigūnams nukreipti išteklius į paveiktą teritoriją.

Buvo mobilizuota Nacionalinė gvardija, o savaitgalį žmonėms vanduo buvo dalijamas išpilstytas buteliuose arba leidžiama prisipilti iš karinių autocisternų.

„Neketiname nurimti, kol visa ši padėtis bus išspręsta, kad ir kiek tai truktų“, – J.Kasichas sekmadienį sakė bendroje spaudos konferencijoje su M.Collinsu.

Pasak pareigūnų, dumbliai ežere suvešėjo veikiausiai dėl per didelio fosforo ir azoto kiekio, patekusio į vandenį su nuotekomis iš tręšiamų žemės ūkio laukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.