ES pėdomis: Ukraina irgi neįsileis skandalingojo D. Kiseliovo

Ukraina paskelbė 49 Rusijos žurnalistų, kuriems nuo šiol bus draudžiama atvykti į šalį, sąrašą. Tarp šių asmenų – ir skandalingasis Kremliaus propagandininkas Dmitrijus Kiseliovas, iš kurio šių metų balandį Lietuva atėmė Sausio 13-osios atminimo medalį, skelbia „Echo Moskvy“.

Į Ukrainą nebegalės atvykti agentūros „Rusija šiandien“ vadovas D.Kiseliovas.<br>„Ria-Novosti“/„Scanpix“ nuotr.
Į Ukrainą nebegalės atvykti agentūros „Rusija šiandien“ vadovas D.Kiseliovas.<br>„Ria-Novosti“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-08-28 22:33, atnaujinta 2018-01-21 20:36

Sąraše – dešimtys žiniasklaidos priemonių vadovų, redaktorių ir reporterių, atstovaujančių pagrindiniems Rusijos televizijos kanalams. Daugelis jų šoka pagal Kremliaus dūdelę.

Atvykti į Ukrainą nebegalės D.Kiseliovas, anglų kalba transliuojančio propagandinio žinių kanalo „Russia Today“ vyriausioji redaktorė Margarita Simonian, Pirmojo kanalo generalinis direktorius Konstantinas Ernstas, kanalo RTR vadovas Olegas Dobrodejevas, televizijos NTV generalinis direktorius Vladimiras Kulistikovas.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė D.Kiseliovą iš valstybės apdovanotųjų sąrašo išbraukė šių metų balandžio pradžioje – už apdovanotojo vardo pažeminimą. Sausio 13-osios atminimo medaliu jis buvo pagerbtas 1994 metais tuomečio prezidento Algirdo Brazausko dekretu.

D.Kiseliovas taip pat yra įtrauktas į ES patvirtintą asmenų, kuriems uždrausta įvažiuoti į Bendrijos teritoriją ir kurių sąskaitos ES bankuose įšaldytos, sąrašą.

D.Kiseliovas vadovauja Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsakymu praėjusių metų pabaigoje įkurtai tarptautinei informacijos agentūrai „Rusija šiandien“. Šį postą jis gavo pademonstravęs propagandisto virtuoziškumą, televizijos kanalo „Rossija 1“ laidoje „Savaitės žinios“ tendencingai nušviesdamas Kijevo įvykius ir tyčia iškraipydamas įvykių eilės tvarką.

V.Putino paskirtas D.Kiseliovas yra žinomas dėl savo prieštaringai vertinamų konservatyvių pažiūrų. Pernai rugpjūtį jis vienoje savo laidoje pareiškė manantis, kad homoseksualių žmonių organai netinka persodinti ir turėtų būti deginami.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.