Lenkija neįsileido rusų lėktuvo į savo oro erdvę

Lenkijai penktadienį

Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 30, 2014, 10:56 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:48 PM

Šis incidentas įvyko padidėjus įtampai tarp abiejų šalių dėl to, kad Rusija palaiko Ukrainoje besikaunančius promaskvietiškus separatistus.

Rusijos laineris Tu-154, kuris skraidino gynybos ministrą Sergejų Šoigu namo iš Slovakijos, nebuvo įleistas į Lenkijos oro erdvę, sakė Lenkijos kariuomenės atstovas pulkininkas leitenantas Piotras Walatekas.

„Skrydis, kuriuo Rusijos gynybos ministras vyko į Slovakiją, buvo deklaruotas kaip civilinis. Tuo tarpu grįžtant jis buvo įvardytas kaip karinis skrydis. – P.Valatekas sakė naujienų televizijai TVN24. – Rusija anksčiau nebuvo pateikusi prašymo dėl karinio skrydžio Lenkijos oro erdvėje. Dėl to tokio leidimo ji neturėjo.“

Rusijos užsienio reikalų ministerija paskelbė pranešimą, kuriame tokį Lenkijos sprendimą pavadino „šiurkščio bendravimo tarp valstybių normų ir etikos pažeidimu“ bei perspėjo, kad tai neliks be atsako. Rusijos lėktuvas turėjo skubiai grįžti į Bratislavą dėl degalų stygiaus, todėl skrydžio saugumui buvo iškilęs pavojus, pabrėžė ministerija.

S.Šoigu lėktuvas netrikdomai praskrido virš Lenkijos vėliau penktadienį, kai skrydžio statusas buvo pakeistas į civilinį.

Lenkija yra smarkiai susirūpinusi dėl ginkluoto konflikto kaimyninėje Ukrainoje. Varšuva palaiko Ukrainos provakarietišką vyriausybę, Lenkijos lyderiai smerkia agresiją rytų Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.