Dainininkė Ruslana pereina į separatistų pusę?

2004 metais „Eurovizijos“ konkursą laimėjusi Ruslana Lyžyčko spėjo pagarsėti kaip Maidano judėjimo Ukrainoje rėmėja. Nenuostabu, kad jos žodžiai, išsakyti unian.net surengtoje spaudos konferencijoje, po apsilankymo Donecko regione nustebino visus ukrainiečius. Tai įvyko beveik tą pačią dieną, kai Lietuvos politikai Petras Auštrevičius ir Antanas Guoga pasiūlė atlikėjai skirti A. Sacharovo premiją.

Ruslana su Donecko gyventojais.<br>Facebook.com nuotr.
Ruslana su Donecko gyventojais.<br>Facebook.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 5, 2014, 2:55 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:55 PM

Po susitikimo su save pasiskelbusios Donecko liaudies respublikos premjeru Aleksandru Zacharčenka ir atsargos generolu-pulkininku Vladimiru Rubanu, Ruslana pažėrė kritikos dabartinės Ukrainos vadovybės veiksmams.

„Pokalbis su Zacharčenka mane tiesiog šokiravo. Štai ką jis man pasakė: „Aš nebenoriu daugiau šito kraujo liejimo, man pabodo matyti, kaip žūva geriausi jūsų ir mūsų vaikinai“. Taip mes kalbėjome tryse su Zacharčenka ir Rubanu“, - pasakojo susijaudinusi Ruslana.

„Aš nesu Ukrainos priešas, perduok tai, prašau. Aš nenoriu šaudyti. Aš nenoriu, kad į mane būtų šaudoma. Nedarykite iš manęs monstro, nebekurkite tų mitų“, - separatistų lyderio žodžius perpasakojo žymi dainininkė.

Donecko liaudies respublikos vadai kelias valandas bendravo su Ruslana, aprodė jai sugriautą miestą, sunaikintą infrastruktūrą. Prie arbatos puodelio A.Zacharčnka netgi patikino Ruslaną, kad „žiemą dar buvo pasiruošęs remti Maidano idėjas“.

„Man sunku jums tai pasakoti, tačiau aš pasižadėjau perduoti šią žinią ir pasakoju dabar jums žodis į žodį, kas man buvo pasakyta. Zacharčenko nenori daugiau pasikeitimo ugnimi, jis laiko save ukrainiečiu ir nemano esąs Ukrainos priešas.“, - teigė Ruslana.

„Aš nemačiau ten rusų, aš mačiau tik doneckiečius. Visi, kurie ten supo Zacharčenka buvo vietiniai gyventojai“, - pasakojo Ruslana, pridurdama, kad jos automobilis galimai buvo apšaudytas Ukrainos pajėgų.

„Man labai įdomu, kaip mūsų kariuomenės vadai paaiškins, kodėl ten žūva mūsų vaikai? Mažiausiai 200-300 mūsų karių ten žuvo „labai sėkmingai“ suplanuotose operacijose. Reikia tiesiogiai klausti Gynybos ministerijos, kas atsakys už jų mirtis“, - įsiaudrinusi klausė dainininkė.

„Aš šoke. Nuvykau ir pamačiau, kaip raketos skrenda į savus, į ukrainiečius. Porošenka manęs neišklausė, o Zacharčenka, kai atvykau į Donbasą, kalbėjosi ir suprato“, - rėžė Ruslana.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio