Tyrimas: laimingiausia pasaulio valstybė – Panama

Panama iš tiesų graži. Pagal kompanijos „Gallup Healthways“ atliktą gyvenimo kokybės indekso nustatymo apklausą, 2013 metų laimingiausia šalimi tapo būtent ši valstybė. JAV liko 14 vietoje, o paskutines vietas iš 135 šalių pasidalino Sirija ir Afganistanas.

Ekspertų teigimu, panamiečių mąstymui įtakos greičiausiai turi mentalitetas ir pozityvus mąstymas.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Ekspertų teigimu, panamiečių mąstymui įtakos greičiausiai turi mentalitetas ir pozityvus mąstymas.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 17, 2014, 5:37 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 3:53 PM

Šalių geros gyvenimo kokybės indeksas įvertinamas pagal gyventojų finansinę padėtį, socialinę gerovę, santykius su artimaisiais, gyvenimo tikslų įgyvendinimą, sveikatą ir kitus rodiklius.

Tik kas šešta šalis (17 proc.) buvo patenkinta trimis iš penkių gero gyvenimo rodiklių. JAV, Kanada ir Lotynų Amerikos šalys - 33 proc., Afrika - 9 proc., o Sirija ir Afganistanas - tik 1 proc.

Į laimingiausių šalių dešimtuką pateko: Panama, Kosta Rika, Danija, Austrija, Brazilija, Salvadoras, Urugvajus, Šveicarija, Kanada ir Gvatemala.

Nelaimingiausios šalys: Sirija, Afganistanas, Haitis, Kongas, Madagaskaras, Uganda, Beninas, Kroatija ir Gruzija.

Iš visų regionų didžiausias gero gyvenimo indeksas buvo Lotynų Amerikos. Ekspertai mano, kad tam įtakos turėjo mentalitetas ir pozityvus mąstymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.