Lenkai kalnakasiai užblokavo anglis iš Rusijos vežantį traukinį

Sienos apsaugos tarnybos atstovė Justyna Szubstarska sakė PAP, kad pareigūnai stebi padėtį.

Sieną užblokavo apie 170 kalnakasių.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Sieną užblokavo apie 170 kalnakasių.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 24, 2014, 1:49 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 8:56 PM

„Atvykstantis traukinys buvo sustabdytas neprivažiavęs vietos, kurioje yra kalnakasiai“, – tarnybos atstovė Agnieszka Golias sakė naujienų agentūrai AFP.

Profsąjungos „Solidarumas“ kasybos sektoriaus padalinio pirmininko pavaduotojas Stanislawas Klyszas, buvęs protesto vietoje, sakė Lenkijos naujienų agentūrai PAP, kad „protestuotojai nepraleis jokio traukinio, vežančio anglis iš Kaliningrado srities į Lenkiją“.

„Blokuosime šią pervažą iki savaitės pabaigos – norime pabrėžti, faktą, kad pigesnės anglys įleidžiamos į mūsų šalį ir kad niekas nesidomi mūsų galinga kasybos pramone, o tuo pačiu – šalies energetiniu saugumu“, – sakė profsąjungos lyderis.

Sienos apsaugos tarnybos atstovė Justyna Szubstarska sakė PAP, kad pareigūnai stebi padėtį.

„Mūsų tikslas – užtikrinti tvarką pasienio perėjoje. Nelygu, kokia bus padėtis, imsimės atitinkamų žingsnių“, – aiškino ji.

Rusiškos anglys pigesnės negu kasamos Lenkijoje, o tai daro spaudimą lenkiškų anglių kainoms ir mažina kasyklų pajamas. Kalnakasiai kaltina Rusiją dempinguojant jų rinką.

„Solidarumo“ nariai skundėsi Lenkijos žiniasklaidai, kad pastaraisiais metais buvo importuota apie 11 mln. tonų rusiškų anglių, o 5 mln. Lenkijoje iškastų anglių riogso neparduotos pagrindinės kasybos grupės „Kompania Weglowa“ saugyklose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.