Indijos premjeras plušo su šluota rankose

Indijos premjeras Narendra Modi ketvirtadienį viename Delio lūšnyne laikydamas

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-10-02 14:27, atnaujinta 2018-01-28 20:45

Kelios valandos po to, kai parskrido iš Vašingtono, energingasis premjeras pasiraitojo rankoves ir paėmė į rankas šluotą, kad per valstybinę šventę, skirtą nepriklausomybės didvyriui Mahatmai Gandhi, pradėtų kampaniją „Švari Indija“.

„Gandhi davė mums šūkį „Išeikit iš Indijos“ ir žmonės susitelkė, kad laimėtų mūsų šalies laisvę (nuo britų kolonijinio valdymo), ... bet kita jo svajonė dėl „Švarios Indijos“ dar iki galo neįgyvendinta“, – kreipdamasis per televiziją sakė N.Modi.

64 metų premjeras, kuris į valdžią atėjo gegužės mėnesį, visuomenės sveikatos klausimą iškėlė kaip vieną pagrindinių savo naujosios administracijos prioritetų ir jau pažadėjo užtikrinti, kad visose mokyklose būtų atskiri tualetai mergaitėms ir berniukams.

Naujoje Jungtinių Tautų (JT) vaikų fondo UNICEF ataskaitoje nurodoma, kad beveik 594 mln. – kone pusė – Indijos gyventojų tuštinasi lauke, taip smarkiai didindami ligų pavojų tankiai apgyvendintuose rajonuose.

N.Modi sakė, jog atsakomybė už viešą švarą tenka ne vien sanitarijos darbuotojams ir kad reikia mąstysenos pasikeitimo šalyje, neseniai šventusioje sėkmingą savo misiją į Marsą.

„Tai („Švarią Indiją“) galima pasiekti, tai gali įvykti. Jeigu galime pasiekti Marsą, tai kodėl negalime išvalyti savo rajonų?“ – pridūrė jis.

Šaliai pradedant kampaniją, ministrai ir valstybės tarnautojai ketvirtadienį turėtų dalyvauti masiniame valstybinių pastatų, kurių daugelis dvokia šlapimu ir bado akis besimėtančiomis šiukšlėmis, švarinime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.