V.Putinas neketina susitikti su Australijos premjeru per G20

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas teigia, kad šalies vadovas

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2014, 3:26 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 5:27 AM

Pareiškime „Guardian Australia“ Kremliaus atstovas nurodė, kad Rusijos vyriausybė neketina atsakyti į Australijos premjero „spalvingą kalbą“, tačiau pareiškė, kad V. Putinas tikriausiai dalyvaus G20 viršūnių susitikime Brisbane, savo vizitą jis patvirtins lapkričio mėnesį.

„Rusija priklauso G20 grupei, todėl Rusijos prezidentas turi teisę dalyvauti viršūnių susitikime Australijoje. Tačiau jo vizitas nebus dvišalis susitikimas pagal Australijos kvietimą. Detales pakomentuosime plačiau, kai V. Putinas patvirtins savo dalyvavimą. Tačiau vargu, ar Rusijos vadovas sieks dvišalio susitikimo su T. Abottu. V. Putino administracija lauks kiek diplomatiškesnės ir malonesnės progos susitikti su T. Abotto administracija“, - tikino D. Peskovas.

Po Australijos premjero žodžių, esą jis per G20 viršūnių susitikimą lapkritį nublokš savo oponentą V. Putiną ant žemės, Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas įspėjo T. Abottą, kad diplomatai privalo kiek atsargiau rinktis žodžius.

Prieš kelias dienas kalbėdamas apie V. Putiną, Australijos premjeras pavartojo žodį „shirtfront“, kuris dažnai vartojamas australiškame futbole. Šis žodis reiškia bandymą pargriauti priešininką ir atimti iš jo kamuolį.

T. Abottas antradienį tvirtino, kad jo administracija dar nepabaigusi rengti viršūnių susitikimo plano, tačiau nurodė laukiantis V. Putino lapkričio mėnesį įvyksiančiame svarbiame susitikime Australijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.