Dreifuojantį rusų laivą gelbėtojai jau tempia į uostą

Plaukdamas į Rusiją užgeso

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-10-18 12:54, atnaujinta 2018-01-26 19:05

Kanados karinių jūrų pajėgų jūrų gelbėjimo koordinavimo centro teigimu, Rusijos laivas „Simushir“ su 11 narių įgula užgeso šalia Haida Gvai, anksčiau žinomų kaip Karalienės Šarlotės salų, penktadienio rytą, kai plaukė iš JAV Vašingtono valstijos į Rusiją. 

Haida Gvai taryba pranešė, kad pakrančių apsaugos laivui „Gordon Reid“ pavyko prisikabinti prie rusų laivo, ir dabar du laivai juda nuo Gvaji Hano krantų 1,5 mazgo greičiu. Pranešime pažymima, kad situacija tebėra pavojinga, o operacijos sėkmė priklauso nuo oro sąlygų. Dar vienas pakrančių apsaugos laivas turėtų pasiekti laivus ir padėti nutempti „Simushir“ į Britų Kolumbijos Princo Ruperto uostamiestį. 

Pasak Kanados pajėgų bazės Eskvimalte atstovės, dar trys laivai, įskaitant JAV pakrančių apsaugos laivą, yra pakeliui į pagalbą. 

Haida Gvai vadovas Pitas Lantinas (Pete Lantin) sakė kiek anksčiau, kad dar viena audra gali nustumti laivą ant uolų netoli salos, kurioje gyvena apie 5 tūkst. žmonių. 

„Mes jaučiamės bejėgiai, - sakė P. Lantinas. - Manome, kad mūsų teritorijoje gali įvykti katastrofiškas incidentas ir didžiulė nelaimė“. 

Plaukdamas į Rusiją užgeso

Baiminamasi, kad laivas naktį iš penktadienio į šeštadienį galėjo užplaukti ant seklumos šalia Haida Gvai, anksčiau žinomų kaip Karalienės Šarlotės salų. 

Laivas „Simushir“ su 11 narių įgula užgeso penktadienio rytą, kai plaukė iš JAV Vašingtono valstijos į Rusiją. 

Pranešama, kad sraigtasparniu „Cormorant“ išgabentas laivo kapitonas, nes jis buvo sužeistas. 

Kanados pakrančių sargybos laivas penktadienio popietę turėjo pasiekti dreifuojantį laivą, o šeštadienį ryte - vilkikas. 

Haida Gvai vadovas Pete'as Lantinas teigė, kad dar viena audra gali nustumti laivą ant uolų netoli salos, kurioje gyvena apie 5 tūkst. žmonių. 

Pasak jo, saloje suburta greitojo reagavimo grupė, kuri imtųsi veiksmų nelaimės atveju. 

Tačiau Kanados karinio jūrų laivyno leitenantas Paulas Penderghastas sakė, kad laivas dreifuoja ne kranto link, o lygiagrečiai jo, už maždaug 17 kilometrų. 

Kanados meteorologijos centras paskelbė įsėjimą dėl audros didžiojoje šiaurinėje pakrantėje, įskaitant vandenis aplink Haida Gvai. 

134 metrų ilgio laive gabenamas krovinys, kurį sudaro „įvairūs angliavandeniliai, rūdos ir kiti panašūs chemikalai“, tarp jų ir 400 tonų naftos laivo bunkeryje ir 50 tonų dyzelio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.