V. Putinas ir S. Berlusconi praleido paslaptingą naktį kartu

Rusijos vadovas Vladimiras Putinas praėjusią savaitę dvi dienas svečiavosi Italijoje, kur dalyvavo dviejų dienų Europos ir Azijos viršūnių susitikime. Tačiau penktadienio naktį prezidentas su per petį permestu švarku pastebėtas prie buvusio Italijos ministro pirmininko ir savo ilgamečio bičiulio Silvio Berlusconi namų, skelbia „The Daily Beast“.

Rusijos prezidentas ir buvęs Italijos premjeras – geri draugai.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Rusijos prezidentas ir buvęs Italijos premjeras – geri draugai.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 20, 2014, 7:25 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 7:50 AM

Rusijos prezidentą sauganti automobilių kolona prie italo milijardieriaus namų išsirikiavo apie 1 val. 30 min. S.Berlusconi Rusijos lyderį pasitiko su Valentinu Valentini, kuriam buvo patikėtos vertėjo pareigos. Svečiai iš buvusio Italijos ministro pirmininko namų Milane išėjo po dviejų valandų, apie 3val. 30min.

78-erių S.Berlusconi ir 62-ejų V.Putinas glaudžius ryšius palaiko jau daugiau nei dešimtmetį. 2002 m. Rusijos prezidento duktė vasaros atostogas praleido kartu su Italijos politiko dukra Barbara. Merginos plaukiojo jachta Viduržiemio jūroje.

S.Berlusconi savo bičiulį V.Putiną 57-ojo gimtadienio proga nustebino netikėtu vizitu Sankt Petersburge ir puikiu itališku vynu. Draugo gimtadienis Italijos politikui buvo svarbesnis net už tą dieną turėjusį įvykti susitikimą su Jordanijos prezidentu.

Buvęs Italijos ministras pirmininkas taip pat svečiavosi V.Putino rezidencijoje prie Juodosios jūros, o apie politikų draugystę buvo kalbama ir slaptuose tarpvalstybiniuose pokalbiuose, kuriuos paviešino „Wikileaks“.

„S.Berlusconi žavi V.Putino valdingumas, agresyvumas ir griežtas autoritarinis valdymas, sutampantis su jo paties mąstymu“, – paviešintuose pokalbiuose kalbėjo vienas JAV diplomatų.

Kai buvo Italijos ministru pirmininku, S.Berlusconi rėmė Rusijos prisijungimą prie Europos Sąjungos. Įvairūs informacijos šaltiniai taip pat tvirtino, jog S.Berlusconi priklausančios kompanijos sulaukė investicijų iš Rusijos.

„Itin glaudus ryšys tarp Italijos ir Rusijos yra vertas dėmesio. Manau, kad tam yra trys priežastys: šalių lyderių draugystė, verslo susitarimai tarp šių šalių ir panašumai Italijos ir Rusijos politikoje“, – svarstė Alexanderis Klimentas, Rusijos analitikas „Eurasia Group“.

Abu politikai buvo užfiksuoti stebintys ekstremalias kovas ir linksmai besišnekučiuojantys spaudos konferencijose Italijoje. V.Putino vardas pasirodė ir sekso skandale, kuris kilo dėl S.Berlusconi santykių prostitute Patrizia D'Addario.

Už mokesčių slėpimą Italijos politikas vienus metus privalo neatlygintai dirbti senelių namuose Milane, tačiau pastaruoju metu politikas aktyviai dalyvauja visuomeniniame gyvenime.

Praėjusios savaitės pradžioje jis pasirodė greitai išgarsėjusioje asmenukėje su savo sužadėtine Francesca Pascale (28) ir transvestitu Vladimiru Luxuria, kuris buvo parlamentaru. Trejetas linksminosi S.Berlusconi prie Milano esančioje viloje, garsėjančioje ne tik vakarėliais, bet ir orgijomis.

2013 m. S.Berlusconi įsivėlė į dar vieną sekso skandalą. Jis turėjo intymių santykių su nepilnamete prostitute Ruby, tačiau buvo išteisintas, nes nežinojo, koks merginos amžius.

Vis dėlto V.Putino ir S.Berlusconi naktiniame susitikime aptartos temos – trijų pokalbyje dalyvavusių žmonių paslaptis, apie kurią galima tik spėlioti.

Parengė Emilija Riaukaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.