Vašingtono valstijos mokykloje – ginkluotas išpuolis

Penktadienį vienoje Jungtinių Valstijų Vašingtono valstijos mokykloje įvykdytas ginkluotas išpuolis.

Pareigūnai tikrina mokyklos patalpas.<br>Kadras iš „Kiro 7“ televizijos kanalo transliacijos
Pareigūnai tikrina mokyklos patalpas.<br>Kadras iš „Kiro 7“ televizijos kanalo transliacijos
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-24 22:50, atnaujinta 2018-01-24 18:07

Kaip praneša CNN, šūviai aidėjo Merisvilio, esančio šiauriau Sietlo, mokykloje. Liudininkų teigimu, kruvinas incidentas įvyko mokyklos kavinėje. Liudininkai teigia girdėję apie šešis šūvius.

Į įvykio vietą atskubėjo gausios policijos pajėgos. Išsiųsti ir Federalinio tyrimų biuro atstovai. Pareigūnai skubiai evakavo mokinius bei mokyklos personalą ir apsupo pastatų kompleksą.

Vienas ar du sužeistieji sraigtasparniu buvo išgabenti į ligoninę. Vėliau paskelbta, kad per išpuolį žuvo du žmonės, o dar keturi buvo sužeisti. Trijų iš sužeistųjų būklė – kritinė. Vienam iš nukentėjusiųjų peršauta galva. Du iš sužeistųjų berniukai, dvi – mergaitės.

Policijos atstovas per trumpą spaudos konferenciją įvykio vietoje žurnalistams iš pradžių sakė, kad „yra vienas žuvęs asmuo ir tai yra pats šaulys“. Pareigūno teigimu, šaudžiusysis buvo šios mokyklos mokinys. Vėliau patvirtintas ir antros mirties faktas.

Pasak policijos atstovų, šaulys iš pradžių paleido kelis šūvius į bendramokslius, o po to nusišovė pats.

Pareigūnai taip pat tvirtina esantys tikri, kad išpuolį įvykdė vienas asmuo ir jis neturėjo jokių bendrininkų. Nepaisant to, policininkai ėmėsi tikrinti visas didelio mokyklos komplekso patalpas vieną po kitos.

Prabėgus porai valandų pareigūnai paskelbė, kad pistoletą į mokyklą atsinešęs šaulys buvo vardu Jaylenas Frybergas. Indėnų kilmės jaunuolis Merisvilio mokyklą pradėjo lankyti neseniai, tačiau tvirtinama, kad jis buvo mėgiamas bendramokslių.

Koks galėjo būti išpuolio motyvas, kol kas nėra aišku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.