Anglijoje kaimynus dujomis tildęs lietuvis: pas mus tai normalu

Savo namuose garsią muziką leidę anglai net neįtarė, kad į duris pasibeldęs kaimynas jiems sukels daug nemalonumų. Tačiau lietuvis Arūnas Kastentinavičius, apipurškęs dvi moteris ir vyrą pipirinėmis dujomis, teisėjui papasakojo, jog toks elgesys Lietuvoje visiškai normalus, skelbia portalas „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 27, 2014, 2:01 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 12:59 PM

26-erių vyras iš Stafordšyro teisinosi nenorėjęs mušti jį įsiutinusių kaimynų, tarp kurių buvo dvi moterys. Teismo salėje paaiškėjo, jog pipirines dujas lietuvis panaudojo pasibeldęs į kaimynų duris antrą kartą, mat po pirmojo perspėjimo muzika vis dar buvo per garsi.

Vyras ir dvi moterys, kurių veidai buvo apipurkšti pipirinėmis dujomis, patyrė skausmingą deginimo jausmą, pradėjo springti, o vienai iš moterų prireikė medikų pagalbos. Lietuvis buvo pripažintas kaltu dėl nelegalaus ginklo turėjimo ir trijų užpuolimų.

„A.Kastentinavičius pasakojo, kad jam pasibeldus į duris moterys ant jo šaukė, taigi jis apipurškė jas pipirinėmis dujomis. Jis taip pat tvirtino, kad tai Lietuvoje normalu. Be to, dujose buvo 11 proc. kenksmingųjų medžiagų, o tose, kurias naudoja Anglijos policija, jų yra vos 5 proc. Kaltinamasis nesuprato, kad turėti tokį ginklą čia nėra legalu“, – teigė ieškovė Heather Chamberlin.

Teisėja kaltinamajam paskyrė šimtą valandų neatlyginamo darbo ir liepė kiekvienai iš aukų sumokėti po 200 svarų sterlingų (apie 870 litų).

Lietuvio advokatas Kevinas Moorlockas teismui patvirtino, kad jis ir nukentėję anglai yra kaimynai ir nėra žinoma apie ankstesnius jų tarpusavio ginčus.

„Jis turi vieną sūnų. Vyras visą dieną praleido darbe ir tapo jautrus. Tokias pipirines dujas, kokias jis naudojo, galima įsigyti Lietuvos parduotuvėse. Jos uždraustos Vokietijoje, tačiau nemanau, kad kaltinamasis žinojo apie jų draudimą Anglijoje“, – tvirtino K.Moorlockas.

„Tai yra itin nemalonus incidentas. Pasibeldei į kaimynų buto duris ir apipurškei tris žmones pipirinėmis dujomis ir taip sukėlei jiems daug nemalonumų“, – prieš paskelbdamas nuosprendį lietuviui sakė teisėjas Davidas Masonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.