Įtaria, kad į Baltųjų rūmų kompiuterių tinklą įsibrovė rusai

Baltųjų rūmų

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2014, 12:35 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 7:00 AM

„Vertinant naujausias grėsmes, išaiškinome nerimą keliančią veiklą neįslaptintame EOP (Prezidento vykdomojo biuro) tinkle“, – sakė Baltųjų rūmų pareigūnas, prašęs neviešinti jo vardo.

„Bet kokią šio pobūdžio veiklą vertiname labai rimtai. Šiuo atveju nedelsdami ėmėmės priemonių tai veiklai įvertinti ir nuslopinti“, – pridūrė jis.

„The Washington Post“ citavo šalinius, kurie nurodė, jog su šiuo incidentu susiję įsilaužėliai tikriausiai veikė su Rusijos vyriausybės žinia.

Įsilaužėliai įsibrovė į neįslaptintą JAV prezidento rezidencijos kompiuterių tinklą pastarosiomis savaitėmis, sakė laikraščio šaltiniai.

Baltųjų rūmų pareigūnas savo pranešime nurodė, kad Prezidento vykdomasis biuras kasdien gauna perspėjimų, susijusių į įvairiomis potencialiomis kibernetinėmis grėsmėmis.

Reaguodami į tą įsibrovimą, Baltieji rūmai laikinai išjungė prieigą prie to tinklo kai kuriems vartotojams.

„Mūsų kompiuteriai ir sistemos nebuvo pažeistos, nors kai kurie elementai neįslaptintame tinkle buvo paveikti. Laikinas išsijungimas ir ryšio praradimas mūsų vartotojams įvyko vien dėl priemonių, kurių ėmėmės, kad apsaugotume savo tinklus“, – pabrėžė pareigūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.