Kapų plėšikai vogė ir pardavinėjo moterų lavonus

Piktadariams gresia iki trejų metų kalėjimo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2014, 4:20 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 2:18 AM

Piktadariams gresia iki trejų metų kalėjimo.

Leidinio duomenimis, pareigūnai aptiko kapų plėšikų pėdsakus dar kovo mėnesį, kai šie atkasė trijų mėnesių senumo kapą, ištraukė moters palaikus ir pardavė juos tarpininkui už 3 tūkstančius dolerių. Lavoną buvo ketinama perparduoti žmonėms, norėjusiems atlikti vadinamąjį pomirtinės santuokos ritualą.

Pasak gaujos vadeivos Wango, palaikų kaina tuo didesnė, kuo „šviežesnis“ lavonas. „Seni kaulai neverti ir fenio, o štai neseniai mirusių žmonių kūnai - vertinga prekė“, - pareiškė jis.

Pomirtinės santuokos yra gana plačiai paplitusios Kinijoje. Tikima, jog jeigu žmogus miršta viengungis, tai jo giminės gali surengti pomirtinę ceremoniją, po kurios jis bus laikomas susituokusiu ir susitiks su savo naująja žmona aname pasaulyje. Tokiam ritualui reikalingas abiejų velionių artimųjų sutikimas. Bet šalyje egzistuoja lavonų „juodoji rinka“, kur pardavinėjami neteisėtai iškasti moterų palaikai. Jie užkasami kape šalia mirusiojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.