Indijos premjeras paskyrė jogos ministrą

Indijos premjeras Narendra Modi, vykdydamas didelį savo vyriausybės pertvarkymą po

Indija turės ir už jogą atsakingą ministrą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Indija turės ir už jogą atsakingą ministrą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Nov 10, 2014, 9:20 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 10:24 PM

N.Modi, kuriam patinka joga, savo dešiniojo sparno vyriausybę sekmadienį pastiprino paskirdamas 21 naują ministrą, su tikslu paspartinti reformas ir gaivinti ekonomiką.

Tarp sekmadienį vakare paskirtų ministrų yra AAYUSH ministras, atsakingas už tradicinės medicinos ir praktikų – ajurvedos, jogos, natūropatijos, jūnanio, sidhų medicinos ir homeopatijos – propagavimą.

Hinduistų nacionalistas N.Modi, kuris yra vegetaras ir kasdien užsiima joga, rugsėjo mėnesį paprašė Jungtinių Tautų (JT) svarstyti galimybę paskelbti tarptautinę jogos dieną.

Lankydamasis Jungtinėse Valstijose N.Modi šią senovinę Indijos discipliną taip pat aptarė su prezidentu Baracku Obama, per vakarienę Baltuosiuose rūmuose.

„Sveikinimai visiems kolegoms, kurie šiandien davė priesaiką. Nekantrauju dirbti su jais ir spartinti Indijos vystymosi kelionę“, – vėlai sekmadienį „Twitter“ parašė N.Modi.

Jis prie savo vyriausybės pridėjo keturis naujus ministrus ir 17 jaunesniųjų ministrų. Iš viso ministrų kabinetą sudaro 66 nariai įskaitant premjerą.

AAYUSH anksčiau buvo sveikatos apsaugos ministro atsakomybės dalis, bet po sekmadienio vyriausybės performavimo tapo atskiru portfeliu. Jis atiteko buvusiam turizmo ministrui Shripadui Yasso Naikui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.