Prokurorai metė kaltinimus Katalonijos lyderiui A. Masui

Ispanijos prokurorai pateiks Katalonijos regiono lyderiui Arturui Masui baudžiamuosius kaltinimus, kaip atsaką į lapkričio 9 dieną surengtą simbolinį balsavimą dėl nepriklausomybės, praneša BBC.

Ispanijos prokurorai pateiks kaltinimus A.Maso.<br>AP nuotr.
Ispanijos prokurorai pateiks kaltinimus A.Maso.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-11-20 07:47, atnaujinta 2018-01-21 01:32

Neįpareigojantis balsavimas Katalonijoje įvyko nepaisant nuožmaus Ispanijos vyriausybės ir Konstitucinio teismo priešinimosi.

Per lapkričio 9-ąją surengtą simbolinį balsavimą už Katalonijos atsiskyrimą pasisakė daugiau nei 80 proc. regiono gyventojų.

Ispanijos prokurorai taip pat pateiks kaltinimus A.Maso pavaduotojai Žoanai Ortegai ir Katalonijos švietimo ministrei Irene Rigau.

Trys politikai kaltinami trukdymu nešališkai nagrinėti bylą ir viešųjų lėšų švaistymu.

Ispanijos konstitucinis teismas, anksčiau išnagrinėjęs Ispanijos vyriausybės prašymą, sustabdė simbolinį Katalonijos gyventojų balsavimą dėl regiono nepriklausomybės ir uždraudė vykdomą kampaniją.

Keturias valandas trečiadienį trukusiame nagrinėjime Ispanijos teisingumo ministras Eduardo Torres-Dulce konsultavo 24-ių prokurorų tarybą dėl baudžiamosios bylos iškėlimo. Tam nepritarė tik du prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.