Vyro smegenyse ketverius metus gyveno kaspinuotis

50-mečiui britui kelerius metus baisiausiai skaudėdavo galvą. Be to, jis vis užuosdavo keistus kvapus. Galiausiai paslaptis išaiškėjo – magnetinio rezonanso tyrimą vyrui atlikę medikai nustatė, kad jo smegenyse jau kuris laikas gyveno 1 cm ilgio kaspinuotis, rašo „Mashable“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 22, 2014, 3:07 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:00 PM

Manoma, kad parazitas vyro smegenų pilkojoje masėje gyveno nuo 2008 metų. Per tą laiką ši plokščioji kirmėlė iš dešinės pusės į kairiąją pajudėjo maždaug 5 centimetrus,

Medikai ilgai suko galvą dėl to, kas kamuoja Rytų Anglijoje, viename Jungtinės Karalystės regionų, gyvenantį vyrą. Ieškota sifilio, ŽIV, tuberkuliozės pėdsakų.

Galiausiai specialistai nustėro, kai po magnetinio rezonanso tyrimo ir biopsijos paciento smegenyse aptiko itin retą 1 cm ilgio kaspinuotį, žinomą kaip Spirometra erinaceieuropaei.

Žinoma, kad jei tokia kirmėlė patenka į žmogaus smegenis, ji gali lemti širdies priepuolius, didžiulį galvos skausmą ir prarandamą atmintį.

Skelbiama, kad vyras – kinų kilmės. Greičiausiai parazitą jis pasigavo viešėdamas pas gimines Kinijoje.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.