Pokalbis telefonu su Šiaurės Korėjos lyderiu baigėsi mirtimi

Stalinistinės Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas, regis, sėkmingai atsikratė jo vienvaldystei neva grėsmę kėlusių giminaičių. CNN informuoja, kad jo teta patyrė širdies smūgį ir mirė. Tai įvyko jiedviems kalbantis apie jos vyrui Kim Jong Uno skirtą mirties nuosprendį.

Kim Jong Unas (nuotr.) skyrė mirties bausmę savo dėdei Jang Sung Thaekui.<br>„Scanpix/Reuters“ nuotr.
Kim Jong Unas (nuotr.) skyrė mirties bausmę savo dėdei Jang Sung Thaekui.<br>„Scanpix/Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2014, 10:03 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:41 AM

Kim Kyung Hee buvo velionio Šiaurės Korėjos vadovo Kim Jong Ilo sesuo. Prieš trejus metus miręs totalitarinės valstybės vadovas savo įpėdiniu paliko jauną ir nepatyrusį sūnų Kim Jong Uną. Šiam perprasti šalies valdymo subtilybes padėjo įtakinga Kim Kyung Hee ir jos vyras Jang Sung Thaekas, kuris buvo laikomas antru pagal svarbą šalies žmogumi.

Kim Jong Unas skyrė mirties bausmę Jang Sung Thaekui neva už sąmokslo nuversti vyriausybę rengimą. Egzekucija buvo įvykdyta pernai gruodį. Brutalus susidorojimas su Jang Sung Thaeku ir, kaip buvo pranešama, jo giminaičiais, šokiravo tarptautinę bendruomenę.

Tuo metu Kim Kyung Hee sveikata buvo silpna, o praėjus trims dienoms po egzekucijos ją ištiko trečias širdies smūgis. Tuo metu ji kalbėjosi telefonu su Kim Jong Unu. Ji buvo nugabenta į ligoninę ir ten mirė.

CNN šios žinios negalėjo patikrinti. Tačiau šaltinis teigė, jog žinia apie moters mirtį buvo kruopščiai slepiama, idant žmonės nesusietų jos su Jang Sung Thaekui įvykdyta egzekucija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.