Rusijos pareigūnas: „Ukrainoje neramumus sukėlė narkomanai“

Rusijos federalinės narkotikų kontrolės tarnybos vadovas skelbia nustatęs, kas sukėlė neramumus Ukrainoje. Pasak jo, tai priklausomų nuo metadono žmonių darbas, skelbia „The Moscow Times“.

V.Ivanovas skelbia nustatęs, kas Ukrainoje sukėlė krizę.<br>RIA Novosti nuotr.
V.Ivanovas skelbia nustatęs, kas Ukrainoje sukėlė krizę.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 13, 2014, 1:13 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 6:45 AM

Ukraina yra viena iš penkiasdešimties pasaulio valstybių, kurios nuo heroino priklausomiems žmonėms siūlo reabilitaciją, keičiant opioidus ir mažinant jų kiekį palengva, kad nebūtų sukeliamos fizinės kančios ir kitos sunkios organizmo valymosi pasekmės.

Rusija yra viena iš valstybių, smerkiančių tokį gydymo būdą. Rusijos specialistų teigimu, tai nėra gydymo procesas, o tik naujos priklausomybės sukūrimas. „Metadono naudojimas vietoje visiško narkotikų metimo – štai kas sukėlė krizę Ukrainoje“, - aiškino Rusijos kovotojas su narkotinėmis medžiagomis Viktoras Ivanovas.

„Reabilitacija buvo palikta pačiai visuomenei, o totalitarinės sektos suskubo tuo pasinaudoti“, - savo sąmokslo teoriją dėstė V.Ivanovas, Jis neįvardino konkrečių sektų, tačiau pabrėžė, kad jos įtraukė žmones į tinklus, pavertė priklausomai nuo metadono ir taip užvaldė jų protus.

„Jie buvo pirmose gretose Maidane ir vėliau vykusiose kovose pietryčių Ukrainoje“, - aiškino Rusijos kovos su narkotikais atstovas. Rusijai aneksavus Krymą metadono terapija, vadovaujantis jos įstatymais, buvo sustabdyta.

Laisvosios Europos Radijas dar birželio mėnesį skelbė, kad 20 iš 800 Krymo metadono terapijos pacientų mirė dėl šio neatsakingo sprendimo. Rusijos pareigūnai tai griežtai paneigė.

Pasak V.Ivanovo, Rusijoje šiuo metu yra apie 8,5 milijono žmonių (7 proc. populiacijos), kurie vartoja narkotikus ir yra nuo jų priklausomi. Jis tai įvardina kaip „narkotikų epidemiją“, kuri per metus nusineša iki 100 tūkstančių rusų gyvybių.

Parengė Paulius Gritėnas 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.