V. Putinas į Eurazijos sąjungą vilioja ir kitas valstybes

Rusijos prezidentas

V. Putinas po tarybos susitikimo pranešė, kad Baltarusija nuo sausio 1 dienos pirmininkaus EAS ir taps pirmąja šios sąjungos šalimi pirmininke.<br>AP nuotr.
V. Putinas po tarybos susitikimo pranešė, kad Baltarusija nuo sausio 1 dienos pirmininkaus EAS ir taps pirmąja šios sąjungos šalimi pirmininke.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-12-23 19:06, atnaujinta 2018-01-18 10:07

„EAS yra atvira visoms mūsų kaimynėms NVS (Nepriklausomų valstybių sandraugos) ribose, atvira partnerėms Rytuose ir Vakaruose“, - akcentavo V. Putinas, pridūręs, kad per EAS viršūnių susitikimą buvo pasirašyta sutartis dėl Kirgizijos prisijungimo prie šios ekonominės sąjungos.

Kremliaus vadovas pažymėjo, kad Armėnijos, pasirašiusios tokią sutartį kiek anksčiau, ir Kirgizijos narystė EAS prisidės prie šalių vystymosi.

„Narių skaičiaus augimas taip pat prisideda prie Sąjungos gerovės“, - akcentavo prezidentas.

Antradienį per EAS susitikimą narės pasirašė 20 sutarčių. Tarp jų minėta Kirgizijos narystės Sąjungoje sutartis bei nutarimas dėl šios bendrijos pirmininkavimo valdymo organuose.

Kaip informavo BELTA, V. Putinas po tarybos susitikimo pranešė, kad Baltarusija nuo sausio 1 dienos pirmininkaus EAS ir taps pirmąja šios sąjungos šalimi pirmininke. Būtent nuo tos dienos Rusiją, Baltarusiją, Kazachstaną, Armėniją ir Kirgiziją vienijanti sąjunga oficialiai pradės gyvuoti.

Rusijos prezidentas pažadėjo, kad EAS ves koordinuotą politiką žemės ūkio, pramonės, transporto, energetikos sektoriuose ir sieks nuosekliai taikyti sanitarinius ir techninius standartus.

Kremliaus vadovas priminė, kad iki 2016 metų turi būti įkurta bendra farmacijos rinka, iki 2019-ųjų turi atsirasti bendra elektros energijos rinka, o iki 2025 metų - naftos, dujų ir naftos produktų. Tais pačiais metais Almatoje turėtų pradėti dirbti tarptautinė institucija, reguliuojanti finansinę sąjungos rinką. Anot prezidento, EAS priklausys 170 mln. gyventojų, o jos ekonominė produkcija sudarys 4,5 trln. dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.