Indonezijos laivynas tikriausiai rado „AirAsia“ lėktuvo uodegą

Indonezijos karinio jūrų laivyno

Intensyvioje tarptautinėje keleivinio lėktuvo paieškų operacijoje dalyvauja apie 20 lėktuvų ir sraigtasparnių bei 27 laivai.<br>AP nuotr.
Intensyvioje tarptautinėje keleivinio lėktuvo paieškų operacijoje dalyvauja apie 20 lėktuvų ir sraigtasparnių bei 27 laivai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 5, 2015, 1:38 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 12:04 AM

Laivai ir lėktuvai, ieškantys nuolaužų ir kūnų iš dingusio „Airbus A320“ lėktuvo, išplėtė paieškų zoną, kadangi per aštuonias dienas trunkančias lainerio paieškas jūros srovės galėjo nunešti keleivinio lėktuvo nuolaužas.

„Didelė tikimybė, kad mes radome lėktuvo uodegą“, - reporteriams sakė karinio jūrų laivyno laivo kapitonas Yayanas Sofyanas.

Vis dėlto Indonezijos paieškų ir gelbėjimo agentūra dar turi patvirtinti šį radinį. Būtent netoli lėktuvo uodegos yra išsidėsčiusios „juodosios dėžės“.

Intensyvioje tarptautinėje keleivinio lėktuvo paieškų operacijoje dalyvauja apie 20 lėktuvų ir sraigtasparnių bei 27 laivai.

Pigių skrydžių bendrovės „AirAsia“ orlaivis „Airbus A320“, skridęs iš Indonezijos į Singapūrą, dingo gruodžio 28 dieną prie Javos jūros. Lėktuvu skrido 162 keleiviai ir įgulos nariai, išgyvenusių katastrofą nerasta. Anot Indonezijos orų agentūros BMKG, „AirAsia“ keleivinis lėktuvas galėjo sudužti dėl apledėjimo. Manoma, kad dėl kilusios audros pilotas pakilo į didesnį aukštį, o šaltas oras galėjo pakenkti varikliams.

Indonezijos susisiekimo ministerija šeštadienį pranešė, kad Malaizijos pigių skrydžių bendrovei uždrausta skraidyti iš Surabajos į Singapūrą. Būtent šiuo maršrutu skrido nelaimę patyręs lėktuvas. Anot pareigūnų, bendrovė turėjo teisę skraidyti šiuo maršrutu tik pirmadieniais, antradieniais, ketvirtadieniais ir šeštadieniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.