Rusijos opozicionierius skelbia pričiupęs V. Putino dukrą

Aleksejus Navalnas nesiliauja erzinti Kremliaus režimo. Savo tinklaraštyje jis publikavo rašinį, kuriame teigia atradęs už stambaus akademinio projekto Maskvos valstybiniame universitete slypinčius vienos iš Rusijos prezidento dukrų interesus, rašo „The Moscow Times“.

V. Putiną fotografai buvo pričiupę su dukra Marija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Putiną fotografai buvo pričiupę su dukra Marija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-30 13:40, atnaujinta 2018-01-14 14:28

Nors Vladimiras Putinas visais įmanomais būdais stengėsi nuslėpti savo asmeninio gyvenimo peripetijas, skyrybas ir dviejų savo dukrų – 28 metų Jekaterinos ir 29 metų Marijos – gyvenimo detales, bet jos vis vien patenka į viešumą.

A.Navalno paviešintas tyrimas rodo, kad bendrą projektą su Maskvos valstybiniu universitetu ketina vykdyti organizacija, kurios vadovė Katerina Vladimirovna Tichonova. Skelbiama, kad infrastruktūros pertvarkymo projekto vertė siekia net 1,7 milijardus dolerių (1,5 mlrd. eurų).

Tiesa, tokią išvadą opozicionierius padarė be konkretų sąryšį patvirtinančių faktų. Jis remiasi tik šaltinių Maskvos valstybiniame universitete patvirtinimu. Jokių komentarų apie ryšius su Rusijos prezidentu nepateikia ir pati tariama jo dukra.

Kremlius nemėgsta komentuoti jokių klausimų, susijusių su šalies lyderio asmeniniu gyvenimu. Paklaustas, ar ši moteris, vadovaujanti milijardinės vertės projektui išties yra prezidento dukra, jo atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas susilaikė nuo platesnių komentarų. „Aš nežinau, kas ji tokia“, – lakoniškai atšovė D.Peskovas.

„Aš nežinau. Tai nėra mano darbas. Aš dirbu su prezidentu, o ne su jo dukromis“, – užbaigė diskusiją D.Peskovas.

Sergejus Aleksašenko, anksčiau dirbęs Rusijos valstybiniame banke, o dabar taip pat tapęs vienu iš aršių Kremliaus kritikų, taip pat abejojo, ar toks projektas gali būti skaidrus. „Jei tai tiesa, reiškia, kad Putinas peržengė dar vieną „raudonąją liniją“, kurią buvo užsibrėžęs“, – kalbėdamas apie organizacijos „Innopraktika“ veiklą sakė jis.

Nei „Innopraktika“, nei kiti su projektu susiję žmonės šios situacijos nekomentuoja. Rusijos lyderis pagarsėjo tuo, kad slepia dukrų ir buvusios žmonos gyvenimą. Rusijos visuomenė iki šiol tik spėlioja, kur gyvena buvusi V.Putino žmona Lyudmila, kurią jis paliko praėjusiais metais.

Tiesa, dar praėjusių metų lapkritį V.Putinas Rusijos žiniasklaidai pasakojo, kad abi jo dukterys gyvena Rusijoje ir jis su jomis susitinka bent kelis kartus per mėnesį. Žiniasklaida skelbia, kad vyresnioji dukra Marija gyvena Nyderlanduose.

Prieš penkis metus buvo pasklidę gandai, kad Katerina ketina ištekėti už Pietų Korėjos generolo sūnaus, tačiau jie buvo skubiai paneigti. Taip pat griežtai Kremlius neigė gandus ir apie paties V.Putino naujas vestuves su tariama mylimąja gimnaste Alina Kabajeva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.