Lenkų keliautojo Sibire neišgąsdino kaltinimai šnipinėjimu

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2015, 9:47 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 1:55 PM

Michalas Pateris, per Rusiją keliavęs autostopu, visą savo kelionę užfiksavo kamera, pritaisyta taip, kad filmuotų ir jį patį. Lenkas taip pat prisipažino, kad bent penkis kartus gavo į kaulus nuo vietinių, palaikiusių jį NATO šnipu.

Iš Vroclavo leidęsis į kelionę, M.Pateris per tris mėnesius įveikė daugiau kaip 27 tūkst. kilometrų.

Į internetą lenkas įkėlė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip jis bendrauja su įvairių Rusijos regionų vietos gyventojais. 

Lenkijos kanalui „TVN24“ M.Pateris pasakojo, kad jam patiko Sibiro gyventojai. Jie noriai priėmė keliautoją į savo namus, o su kai kuriais vyras praleido kelias dienas.

„Uralo kalnai yra psichologinė riba. Net patys rusai pripažįsta, kad už jų – nepaliesta žemė, į kurią geriau nevykti. Regionas apipintas įvairiomis legendomis, pavyzdžiui, kad gatvėmis ten vaikšto meškos“, – pasakojo M.Pateris.

Keliautojui labiausiai įsiminė Kolymos upės regionas Magadano srityje.

„Mane sužavėjo laukinė gamta, žvyrkeliai, vedantys daugiau kaip 2 tūkst. kilometrų. Kai kada atstumas tarp gretimų miestelių siekia ir 600 kilometrų, o tame kelyje gali rasti vos vieną degalinę. Apie asfaltą net negali būtų jokių kalbų“, – įspūdžiais dalinosi jis.

Vis dėlto M.Pateris prisipažįsta sulaukęs kaltinimų esą yra Ukrainos fašistas arba NATO šnipas. Dėl to net penkis kartus vietiniai jam trenkė, bandė atimti jo laikrodį, o kartą net vijosi su peiliais.

„Stengiausi išvengti politinių temų, tačiau ne visada pavykdavo. Kai kurie rusai ypač norėjo diskutuoti apie politiką, išgirdę mano nuomonę, kuri visiškai nesutapo su tuo, ką jie girdi per televiziją, puldavo“, – pasakoja M.Pateris.

Nepaisydamas šių nesklandumų, lenkas sako, kad jį pakerėjo rusų svetingumas ir gamta, dėl to jis būtinai dar sugrįš į Sibirą.

Parengė Justė Adakauskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.