Už sukeistus gyvenimus – 2 mln. eurų kompensacija

Taip mergaitės atsidūrė viename inkubatoriuje.

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 10, 2015, 6:21 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 2:10 PM

Pietinio Graso miesto teismo sprendimu, Kanuose, Prancūzijos Rivjeroje, esanti klinika, kalta dėl kūdikių supainiojimo, turės sumokėti nukentėjusioms šeimoms 1,88 mln. eurų – šešiskart mažiau, nei jos reikalavo.

Ši istorija prasidėjo 1994 metų liepos 4 dieną, kai dabar jau ketvirtą dešimtį baigianti Sophie Serrano pagimdė mažąją Manon Kanų klinikoje.

Naujagimė susirgo gelta, todėl gydytojai paguldė mergaitę į inkubatorių su specialiomis lempomis šalia kitos mažylės.

Jaunesnioji medicinos sesuo per klaidą jas sukeitė ir, nors abiejų mažylių mamos išsakė abejonių dėl joms sugrąžintų vaikų, atkreipdamos dėmesį į skirtingą jų plaukų ilgį, motinos su sukeistais kūdikiais vis tiek buvo išrašytos namo.

Po dešimties metų Manon tėvas, kuriam nerimą kėlė tamsesnė mergaitės oda ir tai, kad jiedu neturi jokių panašių bruožų, atliko tėvystės tyrimą, kuris atskleidė, jog vyras nėra jos biologinis tėvas.

Netrukus Sophie Serrano sužinojus, kad ir ji nėra Manon motina, buvo pradėtas tyrimas, siekiant nustatyti šeimą, kuriai galėjo būti atiduota jų biologinė duktė.

Tyrimo eigoje išaiškėjo, kad Manon gimimo laikotarpiu 1994 metais gelta sirgo trys kūdikiai – dvi mergaitės ir vienas berniukas, o klinikoje buvo tik du geltos gydymui tinkami inkubatoriai.

Taip mergaitės atsidūrė viename inkubatoriuje.

Pirmą kartą savo biologines dukras abi šeimos pamatė, kai mergaitėms buvo po 10 metų, tačiau atsikeisti vaikais neketino.

Nuo tada šeimos beveik 10 metų buvo viena nuo kitos atsiribojusios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.